لوگو شرکت دانش بنیان ایران

مرکز شتابدهی پارک پردیس

فهرست محتوا

درباره مرکز

مرکز شتابدهی نوآوری به پشتیبانی پارک فناوری پردیس در سال ۱۳۹۳ برای حمایت از کارآفرینی مبتنی بر فناوری و نوآوری فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز با حمایت از رویدادهای کارآفرینی گوناگون در سراسر کشور سعی در توسعه فرهنگ کار و تلاش بین دانشجویان و جوانان داشته و سعی در آشنا نمودن علاقه‌مندان به کارآفرینی با فرصتهای کسب و کاری موجود با توجه به به زیست بوم ایران و مفاهیم نوین این عرصه در جهت توانمندسازی کشور در حوزه اقتصاد دانش­بنیان دارد. این مرکز با حمایت از ایجاد فضاهای کاری اشتراکی و شتابدهنده‌های نوآوری خصوصی تلاش دارد شرکت‌های نوپا را با مهارت‌های کسب و کار آشنا کند و ابزارها و شرایط لازم برای موفقیت آن‌ها را فراهم نماید. مرکز شتابدهی نوآوری تمام تلاش خود را به عنوان حلقه واسط بخش خصوصی و دولت جهت تسهیل و آماده‌سازی فضای کسب و کار انجام می‌دهد و همیشه آغوش خود را برای استفاده از نظرات فعالان کارآفرینی باز نگه می‌دارد.
مرکز شتابدهی نوآوری، با هدف تقویت اکوسیستم کارآفرینی و شتابدهی به رشد استارتاپ­های ایرانی فعالیت خود را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و زیر نظر پارک فناوری پردیس از ابتدای تیرماه ۱۳۹۳ آغاز نمود. هدف اصلی این مرکز، اجرای برنامه «استارتاپ ایران» بعنوان یک برنامه ملی (که در کشورهای دنیا تحت عنوان Startup Nation راه اندازی و هدایت می­شود) در کشور است.
این مرکز با مشارکت جدی و همکاری متقابل بخش دولتی و بخش خصوصی راه­اندازی شده و در مدیریت آن، از ابزارها و تجربیات هر ۲ نهاد استفاده می­شود. پارک فناوری پردیس بعنوان سازمان مادر ایجادکننده این مرکز، شرکت سرآواپارس بعنوان سرمایه گذار، صندوق توسعه فناوری­های نوین بعنوان سرمایه گذار، کانون کارآفرینان صنعتی ایران بعنوان مجری رویدادهای استارتاپ ویکند و شرکت آوای تک پردیس بعنوان مجری دوره­های شتابدهی در این مرکز مشارکت داشته و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از فعالیت­های این مرکز، حمایت­های مادی و معنوی بعمل می­آورد.
عمده مخاطبین این مرکز، متخصصین و صاحبین ایده و کارآفرینان هستند و قصد ایجاد یک استارتاپ یا آموختن روش تیم­سازی را دارند. مرکز شتابدهی نوآوری، با اجرای برنامه­های متنوع، نسبت به ترویج فرهنگ و آموزه­های کارآفرینی اقدام کرده و با استقبال غیر قابل پیش بینی جوانان کشور مواجه شده است.
img_84415c-a43281-bea359-7cac56-76d8a5-d4f80f
برنامه های مرکز
مرکز شتابدهی نوآوری در حال حاضر ۲ برنامه عمده دارد:

  1. برنامه «۱۰۰ در ۱۰۰» با هدف تقویت اکوسیستم استارتاپ­ها؛
  2. برنامه «۱۰۰ استارتاپ» با هدف شتابدهی به استارتاپ­های ایران.

برنامه ۱۰۰ در ۱۰۰+کلیپ معرفی استارتاپ ویکند
در برنامه «صددرصد» تعداد یکصد رویداد استارتاپ ویکند با حضور یکصد نفر در هر رویداد، طی ۳ سال برگزار خواهد شد. انتظار می­رود با حضور ده هزار کارآفرین در این برنامه، ترویج و تشویق کارآفرینی دانش بنیان به همراه ارائه آموزش‌های نوین صورت پذیرد. طی این برنامه ده‌ها مربی خبره کارآفرینی از میان خود کارآفرینان تربیت خواهند شد.
استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی-تجربی (Experiential Education) در سراسر دنیاست که در ۳ روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می­گردد. در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه­ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارتاپ، بازاریاب­ها و طراحان گرافیک گرد هم می­آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده­هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده­ای را اجرا کند.
استارتاپ ویکند جایی برای یافتن شرکای مشتاق، بررسی ایده­ها و تجربه یک محیط بدون ریسک و برای بسیاری هم اولین گام در مسیر بلند کارآفرینی است. نکته جالب اینجاست که ۷۵ درصد شرکت­کنندگان ارتباطات خود را یک سال بعد از مراسم، حداقل با یک نفر جدید حفظ می­نمایند.
مجری برنامه ۱۰۰ در ۱۰۰، کانون کارآفرینان صنعتی می­باشد و طی برنامه ریزی صورت گرفته، ۷۵ رویداد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و ۲۵ رویداد هم در سایر حوزه­های فناوری برگزار خواهد شد. عمده رویدادها در دانشگاه­ها برگزار شده و دانشجویان، متخصصین و فارغ­التحصیلان مخاطبین اصلی این رویدادها هستند.

هر رویداد شامل ۴ رکن اصلی است که عبارتند از:

  1. تسهیلگران (Facilitators): وظیفه نظارت بر حسن اجرای رویداد را بر عهده دارد.
  2. مربیان (Mentors): وظیفه ارائه مشاوره، حل مسائل و مشکلات تیم­ها و سرکشی به آنها را بر عهده دارد.
  3. برگزارکنندگان (Organizers): تیم اجرایی رویدادها هستند که اجرا، پشتیبانی و مدیریت رویداد را بر عهده دارند.
  4. حامیان: شامل حامیان معنوی و مادی هستند.

برنامه ۱۰۰ استارتاپ + فیلم معرفی رویدادهای startup weekend
هدف از برنامه «صد استارتاپ» شتابدهی به یکصد استارتاپ ایرانی در ۳ سال با بهره­گیری از ۱۰ دوره شتابدهی می­باشد. حداقل ۶۰ درصد این استارتاپ ها باید در انتهای دوره موفق به تجاری­سازی و جذب سرمایه ۳۰۰ میلیون تومان به بالا بشوند.
شتابدهنده­ها (Accelerators) در دنیا از سال ۲۰۰۵ میلادی کار خود را شروع کرده‌اند و با اجرای این برنامه، اولین شتابدهنده ایران زیر نظر مرکز شتابدهی نوآوری راه­اندازی خواهد شد.
دوره‌های شتابدهی، به مدت ۶ ماه است که ۲ ماه ابتدایی آن با ورود ۲۰ تیم و با عنوان دوره «پیش شتابدهی» است. در انتهای این دوره، تیم­ها و ایده­ها مورد ارزیابی قرار گرفته و ۱۰ تیم برتر برای ورود به ۴ ماه آتی انتخاب می­شوند.
مرکز شتابدهی نوآوری، فضا، امکانات، آموزش­ها و مربیان لازم برای استقرار و فعالیت این تیم‌ها را فراهم می‌سازد و با مشارکت بخش خصوصی، با ابزار سرمایه گذاری خطر پذیر (VC) در تیم­ها و ایده‌های موفق سرمایه­‌گذاری خواهد کرد.

e433d178-cb86-4e64-ae94-41f9d0d201ed-cb

سیلیکون ایران

سیلیکون ایران گردهمایی کارآفرینان موفق ایرانی داخل و خارج از کشور، سرمایه‌گذاران، مدیران موفق شرکت‌های نوآور و فعالان اکوسیستم کارآفرینی ایران است. در سیلیکون ایران برآنیم که در کنار هم از تجربه‌ها و فراز و نشیب‌های کارآفرینی، روش‌های موفقیت و مدیریت کسب و کارهای نوپا، چالش‌های حال و آینده کارآفرینی در ایران، تطابق تجربیات موفق جهانی با واقعیت‌های ایران و راهکارهای توسعه اقتصاد نوآورانه و فناورانه بگوییم و بشنویم. سیلیکون ایران فرصتی که با هم بیشتر آشنا شویم، ظرفیت‌های همکاری و توسعه کسب‌وکارمان را بشناسیم، فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بیابیم و برای ساختن آینده ایران گامهای بلندی برداریم.

اهداف:

  • معرفی متخصصین و فن آفرینان ایرانی به یکدیگر
  • معرفی و انتقال تجارب موفق کسب و کار فناورانه
  • معرفی اکوسیستم استارت آپی ایران، چالش‌ها و فرصت‌های آن
  • حث در خصوص مسیر اکوسیستم کارآفرینی و توسعه آن بر مبنای زیست‌بوم ایرانی
  • آشنایی با فرصت‌های سرمایه گذاری فناورانه ایران
  • معرفی استارت‌آپ های موفق و شتابدهنده های ایرانی
  • توسعه فرهنگ کارآفرینی و ایجاد ثروت از طریق کار و تلاش

مخاطبان:

  • ایرانیان دارای کسب و کار موفق فناورانه در خارج از کشور
  • متخصصین ایرانی شاغل در شرکت‌های فناور خارجی
  • شرکت‌های فناور موفق ایرانی، استارتاپ‌ها و شتابدهنده‌های نوآوری
  • جوانان و فعالان حوزه کارآفرینی فناورانه و نوآورانه
  • سرمایه‌گذاران فناوری

 

شتابدهنده های نوآوری

شتابدهنده‌ها، ساختارهایی حمایت‌محور هستند که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از شکل‌گیری استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا (استارتاپ) پشتیبانی می‌کنند. شتابدهنده ها در مدت زمان محدودی که تیم‌های دارای ایده و علاقه‌مند و توانمند را میزبانی می‌کنند، امکاناتی مثل فضای کار اشتراکی، سرمایه‌گذاری اولیه، مربیگیری و منتوریگ، آموزش‌های کسب و سایر خدمات فنی و تجاری را در اختیار تیم‌های استارتاپی قرار می‌دهد و در قبال این خدمات هیچ‌گونه وجهی دریافت نمی‌شود و تنها درصد کمی از سهم شرکت نوپا به شتابدهنده اختصاص می‌یابد. به ازای پیشرفت شرکت نوپا و افزایش ارزش شرکت، شتابدهنده با بالارفتن قیمت سهم در شرکت و در نهایت فروش آن منتفع می‌شود.
با توجه به اینکه اکثریت سهم شرکت در اختیار موسسان و کارآفرینان است، تصمیم‌گیری‌های اصلی و انتخاب مسیر آتی شرکت در اختیار ایشان است و مشاوره‌های مربیان و شتابدهنده در ادامه مسیر کمک‌کننده استارتاپ خواهد بود. یکی از اهداف اصلی شتابدهنده، شتابدهی به ایجاد و توسعه محصول اولیه استارتاپ در دوره شتابدهی هست به نحوی که محصول برای سرمایه‌گذاران به قدری جذاب باشد تا مجاب شوند بر روی آن سرمایه‌گذاری کنند.

شرایط عمومی شتابدهنده:

  1. تدوین و ارائه مدل شتابدهنده
  2. وجود سرمایه‌گذار (ان) بخش خصوصی
  3. وجود مجری مستقل خصوصی (وظیفه اجرای فرآیند شتابدهی را بر عهده دارند)
  4. وجود شبکه مناسب (برای استارتاپ های شتابدهنده)

1417510797_10-420x300رویداد کارآفرینی

رویداد کارآفرینی چیست؟
رویداد کارآفرینی یک گردهمایی کوتاه‌مدت از چند ساعته تا چند روزه است که شرکت‌کنندگان مفاهیم کارآفرینی را آموزش می‌بینند. این رویدادها می‌توانند رویدادهایی برای انتقال تجربه باشند، یا شبکه‌سازی با دیگر فعالان حوزه یا حتی یک رویداد چند روزه که به صورت عملی بر روی ایده مشخصی تمرین راه‌اندازی کسب و کار می‌کنند. برخی از رویدادها بر روی حل مسئله مشخصی در یک حوزه صنعتی تمرکز دارند و برخی نیز موضوعات یک حوزه را بررسی می‌کنند. همه موارد فوق رویدادهای کارآفرینی هستند.

مرکز شتابدهی نوآوری از چه رویدادهایی حمایت می‌کند؟
رویدادها باید توسط تیم داوطلب و خصوصی برگزار شود. محتوای رویداد باید شرایطی را که در تعریف رویداد مشخص شده در خود داشته باشد. نقش آفرینان در هر رویداد باید متناسب با مدل هر رویداد تعیین و وظایف آن مشخص شود. مدل برگزاری رویداد و برنامه زمانبندی باید به اطلاع مرکز برسد.
مراحل برگزاری رویداد با حمایت مرکز که باید توسط برگزارکننده پیگیری گردد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.