لوگو شرکت دانش بنیان ایران

مرکز توسعه کسب و کار فناوری

فهرست محتوا

درباره ما

درباره مرکز توسعه کسب و کار فناوری

ایده‌ها و محصولات دانش بنیان، در ایجاد فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی و علمی هر کشور تأثیر به سزایی دارد.
امروزه در تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش بنیان و طرح‌ها و محصولات جدید در حوزه فناوری نوین بخش مهمی از فعالیت توسعه دانش و تجارت هر کشور و یا شرکت‌های بزرگ می‌باشد.
عمده روش‌های حمایت از تجاری سازی طرح‌ها و شرکت‌های نوپا در زمینه فناوری و نوآوری از طریق ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد تأمین می‌گردد. لیکن ظرفیت محدود پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد نباید مانع از توسعه فناوری‌های پیشرفته گردد.
با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیرساخت‌های آن، در سال‌های اخیر مراکز کسب و کار مجازی توسعه زیادی داشته‌اند. از مزایای این نوع مراکز می‌توان به نیاز کمتر به فضای متمرکز برای استقرار، تیم عملیاتی کوچک، استفاده از ظرفیت منتورها در بخش‌های غیر دولتی و غیر متمرکز، سرمایه گذاری ایجاد و مدیریت مناسب، کاهش رفت و آمد و در نتیجه کاهش هزینه در مدت و هزینه و … اشاره کرد.
با توجه به اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای تجاری سازی دستاوردهای فناوری و نوآوری و رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان و همگام با رشد روز افزون علمی کشور و گسترش متقاضیان و با عنایت به تجارب ارزنده پارک فناوری پردیس در حوزه ارزیابی و پشتیبانی و نظارت بر طرح‌های نوآورانه، به موجب دستور جناب آقای دکتر ستاری معاون محترم علمی و فناوری ریاست جمهور، پارک فناوری پردیس مأموریت یافت تا با همکاری شرکت کارآفرینی و فن آوری ایران (به عنوان مجری)، نسبت به ایجاد و اداره مرکز توسعه کسب و کار فناوری اقدام نماید.
با ایجاد این مرکز، به دلیل عدم نیاز به فضایی برای استقرار متقاضی، استفاده از کارگزاران و پشتیبان‌های مختلف و متنوع، امکان ارائه خدمات به تعداد بیشتر متقاضیان فراهم می‌گردد.

17212a8
اهداف مرکز:

  • تسریع رشد واحدها و شرکت‌های فناور برای تبدیل به شرکت‌های دانش بنیان؛
  • ارائه مشاوره‌ها و خدمات مورد نیاز اعضا در راستای تبدیل ایده-های نو به محصولات و تجاری سازی آنها؛
  • نظارت بر روند رشد واحدها و تحلیل مستمر دستاوردها با هدف افزایش کارآیی مرکز؛
  • نظارت بر فعالیت واحدهای فناوری در تحقق ایده محوری آنها؛
  • توسعه و بهبود عملکرد کارگزاران و پشتیبان‌ها و کریدورهای خدمات فناوری؛

گردش کار مرکز

image001

کارگزاران

مرکز توسعه کسب و کار فناوری به منظور پشتیبانی از طرح‌های منتخب مورد حمایت خود، از خدمات شرکت‌های مشاور و تخصصی که در یک یا چند حوزه از فرایند تجاری سازی فعال و دارای تجربه باشند استفاده می‌نماید. این گروه از شرکت‌ها را کارگزار می‌نامیم. کارگزاران خدمات فناوری باید دارای شرایط زیر باشند:

دارای شخصیت حقوقی باشند؛

  • شرکت حداقل دارای دو سال سابقه فعالیت باشد؛
  • مدیران شرکت حداقل دارای پنج سال سابقه فعالیت در یکی از حوزه‌های مورد نظر مرکز باشند؛
  • شرکت‌های عضو کریدورهای خدمات فناوری یا پارک‌های علمی و فناوری یا شهرک‌های صنعتی و یا فن بازارهای منطقه‌ای، در اولویت می‌باشند؛
  • محل استقرار شرکت مشخص و قابل مراجعه متقاضیان باشد؛ کارگزاران

حوزه‌های فعالیت مورد نیاز عبارتند از:
ثبت شرکت و تغییرات و کارت بازرگانی
دریافت مجوزهای قانونی نظیر: پروانه بهره برداری، گواهی محیط زیست، گواهی بهداشت و سایر گواهی‌های فعالیت ادارات مختلف؛
مشاوره در تحلیل و ثبت پتنت، ثبت اختراع؛
مشاوره و استقرار استانداردهای مورد نیاز و نشان‌ها،
مشاوره حقوقی (انعقاد قرارداد – طرح دعاوی و پیگیری آنها)؛
مشاوره بازرگانی (تحقیقات بازار، بازاریابی، سازماندهی فروش، خدمات پس از فروش، مشاوره در امور خرید و تدارکات…)
مشاوره و اجرای امور گمرکی (ثبت سفارش، بیمه کالا، امور بانکی، حمل کالا، ترخیص)
امورمالی (ایجاد سیستم مالی، ثبت نام در نظام امور مالیاتی، ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده، ثبت و دریافت کد کارگاه در تأمین اجتماعی، ثبت اسناد، تنظیم گزارشات فصلی فروش، تحریر دفاترقانونی، تنظیم اظهار نامه مالیاتی و…)
مشاوره فنی و مهندسی (مشاوره در طراحی محصول و روش تولید، انتخاب تجهیزات و ابزار آلات تولید و مونتاژ و کنترل، انتخاب پیمانکاران فرعی، کنترل کیفی محصول و…)
تأمین مالی (تسهیلات وام، صدور ضمانتنامه بانکی، لیزینگ، مشارکت)
مشاوره تبلیغات (طراحی برنامه تبلیغاتی، طراحی و گرافیک، چاپ، طراحی بسته بندی، مشاوره تبلیغاتی برای حضور در نمایشگاه‌ها و…)
مشاوره طراحی صنعتی برای محصولات
خدمات آزمایشگاهی (تست و آزمون، آنالیز، تجزیه و تحلیل محصول، صحه گذاری عملکرد و …)
آموزش (ارائه خدمات و برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف مورد نیاز متقاضیان مرکز توسعه کسب و کار فناوری)

خدمات مرکز

پشتیبانی و تجاری سازی
ایده یا طراحی و یا نمونه سازی و یا حتی ساخت یا تولید اولیه دانشجویان، اعضای هیئت علمی، محققین، صنعتگران و دانش پژوهان که بر حسب تخصص، تحقیقات و تجربه، موفق به ارائه می‌شوند، به منظور به ثمر رساندن آن یا همان تجاری سازی آن نیازمند فرایندی است که باید طی نمایند. مرکز توسعه کسب و کار فناوری به منظور پشتیبانی از طرح‌های منتخب برای طی مسیر تجاری سازی، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با استفاده از ظرفیت مشاورین خبره در حوزه‌های مختلف، از متقاضیان و طرح‌های مختلف حمایت می‌نماید.
با توجه به برنامه تجاری سازی هر طرح که در کمیته پذیرش مرکز به تصویب می‌رسد، متقاضیان می‌توانند با راهنمایی کارشناسان مرکز، از خدمات شرکت‌های پشتیبان در مسیر تجاری سازی طرح خود استفاده نمایند.
برنامه تجاری سازی، میزان حمایت و زمان بندی اجرای هر طرح پذیرفته شده، توسط کارشناسان مرکز تعیین و به متقاضی ابلاغ می‌گردد.
شیوه انتخاب شرکت‌های پشتیبان و نحوه بهره مندی از خدمات آن‌ها در بخش پشتیبانی ارائه شده است.
image003

ثبت نام

ثبت طرح

درخواست طرح اولیه
توضیحات ضروری:

  • پس از بررسی طرح از طریق ایمیل و یا تلفن نتیجه ارزیابی اولیه به اطلاع شما خواهد رسید.
  • مسئولیت عدم صحت مدارک و موارد ارائه شده برعهده متقاضی می‌باشد.
  • تکمیل و ارسال این فرم هیچ گونه حقوقی برای متقاضی ایجاد نمی‌نماید و عضویت در مرکز توسعه کسب و کار فناوری منوط به ارزیابی طرح توسط مرکز و اعلام رسمی عضویت متقاضی در مرکز می‌باشد.
  • کلیه اسناد، مدارک و اطلاعاتی که از جانب متقاضیان در اختیار مرکز قرار می‌گیرد، محرمانه تلقی شده و مرکز به هیچ عنوان از آن‌ها بهره برداری نمی‌نماید.
  • جهت مشاهده و تکمیل فرم به صورت بهینه لطفاً از آخرین نسخه‌های مرورگر فایر فاکس و یا کروم استفاده نمایید.

راهنما

مقررات و قوانین

وزارت صنعت، معدن و تجارت

سهولت در دسترسی به خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در سه بخش صنعتی، معدنی و تجاری، آکاهی از نوع خدمت و نحوه دریافت آن از طریق بخشهای ذیربط وزارت صنعت، معدن و تجارت از اهمیت بالایی برخودار می‌باشد بدین منظور پیشنهاد می‌گردد قبل از انجام هر کاری موارد ذیل بررسی و به صورت کامل مطالعه گردد:

  1. آشنایی با وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت
  2. آشنایی با خدمات دستگاه
  3. آشنایی با فهرست خدمات و فرآیندهای سازمانی الکترونیکی
  4. مراجعه به زیربخشهای وزارت صنعت، معدن و تجارت
  5. کلیک بر روی عنوان خدمت ارائه شده و دریافت خدمت مورد انتظار با توجه به مطالعه و بررسی:
    • نحوه فرآیند انجام کارخدمت مورد نیاز
    • قوانین و مقررات مرتبط با خدمت مربوطه
    • مدارک مورد نیاز جهت دریافت خدمت
    • مکان ارائه خدمت

جهت هرگونه رفع مشکل، سؤال ویا پرسش در رابطه با نحوه دریافت خدمت می‌توانید با کارشناسان میزخدمت این وزارت با شماره تلفنهای ۸۱۷۶۲۸۰۴ و ۸۱۷۶۲۸۰۵ و ۸۱۷۶۲۶۹۰ تماس حاصل فرمائید.

سازمان ملی استاندارد ایران
سازمان استاندارد ملی ایران (سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران) یا ISIRI به عنوان تنها مرجع رسمی تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) در کشور می‌باشد که استانداردهای مختلفی در حوزه‌های متفاوت را با کمک کارشناسان آن سازمان، صاحب نظران مراکز و مؤسسات علمی، پژوهشی، تولیدی و اقتصادی تهیه و منتشر می‌نماید. این سازمان از اعضای اصلی سازمان بین المللی استاندارد (ایزو)، کمیسیون بین المللی برق و الکترونیک (ICE) و سازمان بین المللی اندازه شناسی قانونی (OIML) است.

اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری
قانون ثبت شرکتها مصوب ۱۳۱۰ می‌باشد بموجب نظامنامه اجرایی همین قانون دایره‌ای به نام ثبت شرکتها و علائم تجاری و اختراعات تحت نظر ثبت کل مملکتی شکل گرفت که پس از آن بموجب آئین نامه ۱۳۲۷ تحت عنوان اداره ثبت شرکتها و علائم تجارتی و اختراعات و پس از الحاق کشور ایران به کنوانسیون پاریس مصوب مصوب ۱۳۲۷ (برای حمایت از مالکیت صنعتی و تجارتی و کشاورزی) بعنوان اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی با دو اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری و اداره مالکیت صنعتی تشکیل گردید.

وزارت کار و رفاه اجتماعی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه سیاستگذاری و برنامه ریزی، اعمال نظارت و انجام اقدامات قانونی به منظور تنظیم روابط کار، حل و فصل مسائل و مشکلات جامعه کارگری، حفظ و صیانت از نیروی کار، افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور و حمایت از توسعه اشتغال و نیز برقراری نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی در چارچوب سیاستهای کلی نظام و قوانین و مقررات موضوعه را دارد.

ستاد توسعه زیست فناوری
ایجاد و راه‌اندازی “کمیته ملی زیست‌فناوری” به عنوان نهاد ملی مدیریت توسعه زیست‌فناوری در سال ۱۳۷۹ به صورت کمیته‌ای فرابخشی با عضویت دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط، در واقع نقطه آغازین ساماندهی نظام ملی مدیریت زیست‌فناوری در کشور است. سند ملی زیست‌فناوری به منظور توسعه جهشی و هدفمند این فناوری در کشور، توسط این کمیته آماده شد و در تاریخ ۱۶/۲/۸۳ به تصویب هیات دولت رسید. بر اساس این سند که نخستین برنامه ملی توسعه زیست‌فناوری است، در تاریخ ۱۹/۲/۸۴ با ایجاد شورای عالی زیست‌فناوری جهت سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت ملی در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تولید در زیست‌فناوری موافقت شد. این شورا در تیرماه ۱۳۸۶ به دنبال تصمیم دولت برای انحلال تعدادی از شوراهای عالی تعطیل شد و اما نظر به اهمیت و اولویت راهبردی زیست‌فناوری در کشور، ستاد توسعه زیست‌فناوری در تاریخ ۲۹/۳/۱۳۸۷ به‌عنوان یکی از ستادهای فناوری‌های راهبردی زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد گردید.

ستاد توسعه فناوری‌های نرم

دستیابی به نظام توانمند علمی، فناوری و نوآوری متشکل از مجموعه سرمایه‌های انسانی، مراکز و امکانات ملّی برای حرکت بسوی چشم انداز بیست ساله مستلزم تعیین و تدوین سیاست‌ها و راهبردهای مربوط است، لذا تحول و هماهنگی ساختارها، باز تعریف ماموریت‌ها، هم‌افزایی فعالیت‌ها، اصلاح مقررات و رویه‌ها، مرتبط ساختن منابع و تسهیلات مالی کشور به فرصت‌های علم و فناوری و نوآوری و در مجموع تکمیل چرخه نوآوری ملی ضروری به نظر می‌رسید. بدین منظور معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور سال ۱۳۸۵ ایجاد شد تا از دیدگاهی فرابخشی و با تجمیع توانمندی‌های دستگاهی به این مهم بپردازد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به تشکیل ستادی به نام ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز نموده تا در این حوزه یکپارچگی‌های لازم برای توسعه و تجاری سازی فناوری­های نرم و هویت ساز صورت پذیرد.

بنیاد ملی نخبگان

بنیاد ملی نخبگان سازمانی ایرانی است که به شناسایی، جذب و پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان می‌پردازد. اساسنامه این سازمان در پانصد و شصت و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دهم خردادماه ۱۳۸۴ تصویب شد. هیأت امنای بنیاد در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۵ اولین جلسه خود را تشکیل داد. رئیس این بنیاد، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور است.

گمرک
گمرک جمهوری اسلامی
در سال ۱۳۳۶ هجری شمسی (۱۹۵۷ میلادی) گمرک به وزارت منظم و از ‌۱۳۴۵‌ هجری شمسی (۱۹۶۶ میلادی) از وزارت اقتصاد مجزا و به وزارت دارایی ملحق شد. هم اکنون گمرک ایران از سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصاد و دارایی است.‌

شرکت دانش بنیان

کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» با هدف تدوین «آئین نامه تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان» تشکیل و در حال بررسی و نهایی سازی این آئین نامه می‌باشد.
در این کارگروه نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی عضو هستند؛ همچنین نماینده شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرای آن» می‌باشد.
یکی از مصوبات اولیه این کارگروه، اعطای مجوز دانش بنیان به شرکت‌ها به صورت غیردائمی و مدت دار می‌باشد که البته ممکن است این مجوز طی ارزیابی‌های دوره‌ای لغو شود. همچنین با توجه به لغو تفاهم نامه بنیاد ملی نخبگان با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در خصوص تعاونی‌های دانش بنیان، متقاضیان ثبت شرکت‌های تعاونی می‌توانند بر مبنای روند مرسوم آن وزارتخانه، فرایند ثبت خود را در قالب همان اساسنامه معمولی شرکت‌های تعاونی به انجام رسانند و در آینده جهت اخذ مجوز شرکت دانش بنیان از کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا» اقدام نمایند.

صندوق نوآوری و شکوفایی
صندوق نوآوری و شکوفایی، نهادی با شخصیت حقوقی و دارای استقلال استخدامی و اداری و مالی و معاملاتی است که اساسنامه آن در سال ۱۳۹۰ به تصویب هیئت وزیران رسید.
صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور کمک به تحقق و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تکمیل زنجیره ایده تا بازار و تجاری‌سازی نوآوری‌ها، دستاوردهای پژوهشی و اختراعات و کاربردی شدن دانش از طریق ارائه کمک‌ها و خدمات مالی و پشتیبانی به شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان تشکیل شده است.

راهنما

از جمله مشکلات حوزه کسب و کار، نا آشنایی مردم با ضوابط، مقررات، شیوه نامه‌ها و آئین نامه‌های وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و … است. این مسئله موجب اتلاف، زمان، هزینه و کاهش بهره وری می‌گردد. مرکز توسعه کسب و کار فناوری، با توجه به اهمیت موضوع فوق در توسعه یا رکود کسب و کار، گردآوری و معرفی آیین‌نامه‌ها، قوانین و راهنماهای مختلف قابل استفاده برای فناوران و نوآوران را در دستور کار خود قرار داد.

با توجه به احتمال تغییر در ضوابط سازمانها و اطلاع از آخرین تغییرات، مناسب دیدیم تا به جای درج و انتشار مطالب در سایت مرکز، لینک مستقیم مطالب را در اختیار مخاطبان خود قرار دهیم و این بخش همواره به روز رسانی خواهد شد.

یادآوری این نکته ضروری است که مرکز توسعه کسب و کار فناوری مسئولیتی در قبال محتوای مطالب درج شده در لینک‌های اعلام شده و تغییر و یا حذف آنها ندارد.

فرصت‌های سرمایه گذاری

سرمایه گذاری
در اینجا می‌توانید فرصت‌های سرمایه گذاری، مشارکت مالی/ تجهیزاتی، VC و … را مشاهده نمایید.

فروش طرح
معرفی طرح‌های فناورانه و نوآورانه برای ایجاد یا توسعه کسب و کار شما از طریق خرید امتیاز طرح یا اختراع

لیزینگ
معرفی محصولاتی که شما برای خرید آن‌ها می‌توانید از تسهیلات لیزینگ کالا بهره‌مند گردید.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.