لوگو شرکت دانش بنیان ایران

استعلام شرکت های دانش بنیان

شیوه استعلام شرکت ها یا موسسات دانش بنیان

با بررسی تسهیلاتی که به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد، می توان مشاهده نمود که تعداد قابل توجهی از این تسهیلات متمرکز بر مسائل تجاری و اقتصادی این شرکت ها هستند. وجود این تسهیلات به جز اثرات مثبتی که بر تجاری سازی مجموعه دانش بنیان دارد، برای شرکت هایی هم که قصد دارند با این مجموعه ها همکاری کنند فواید و مزایای متعددی خواهد داشت.

به همین دلیل باید ابزاری برای شرکت های همکار و دیگر فعالان علاقمند به کار در این حوزه وجود داشته باشد تا بتوانند از دریافت گواهی دانش بنیان توسط طرف مقابل خود اطمینان حاصل کنند. برای رفع این نیاز، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به راه اندازی سامانه اینترنتی فهرست شرکت های دانش بنیان نموده است. سامانه ای که برای استعلام شرکت های دانش بنیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معرفی سامانه ارزیابی و بررسی صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان

شرکت ها و موسسات متقاضی که از طریق سامانه دانش بنیان ثبت نام کرده و در نهایت موفق به دریافت تأییدیه دانش بنیان شوند، به فهرستی که در آدرس اینترنتی pub.daneshbonyan.ir فراهم شده است افزوده می شوند. این آدرس اینترنتی که زیرمجموعه ای از سایت daneshbonyan.ir به حساب می آید، میزبان یک فهرست آنلاین و به روز از شرکت هایی است که در حال حاضر جزو شرکت های دانش بنیان به حساب می آیند.

در صورتی که نام شرکت یا شناسه ملی آن در اختیار شما باشد، می توانید از قابلیت جستجوی این سامانه برای استعلام دانش بنیانی استفاده کنید.

در غیر این صورت یا در صورتی که تمایل دارید فهرست را بسته به ویژگی های دیگر مرتب کنید، می توانید از فیلترهای زیر برای دسته بندی اطلاعات این سایت استفاده کنید:

سامانه ارزیابی شرکت های دانش بنیان
  • نام شرکت: می توان فهرست نام شرکت ها را به ترتیب حروف الفبا مرتب نمود.
  • نوع مجوز: گواهی تأییدیه دانش بنیان بسته به محصول یا خدمت ارائه شده از سوی شرکت به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند انواع گوناگونی داشته باشد. با استفاده از این گزینه می توان برای مثال شرکت های تولیدی نوع یک را در ابتدای فهرست مشاهده نمود.
  • استان: این گزینه برای دسته بندی شرکت های دانش بنیان بر اساس استان اصلی محل فعالیت آنها استفاده می شود.
  • حوزه فناوری: حوزه های کاری که شرکت های دانش بنیان فعال در آنها موفق به دریافت تأییدیه می شوند شامل ۹ زمینه مختلف است و با این گزینه می توان فهرست را برای بررسی شرکت های فعال در هر حوزه مرتب نمود. (برای آشنایی با حوزه های مختلف و نحوه دانش بنیان شدن در هر یک از حوزه ها به بخش معیار های دانش بنیان شدن یعنی به اینجا مراجعه کنید.)
  • تاریخ تأیید: بر اساس تاریخ تأیید نیز می توان ترتیب فهرست را تغییر داد. این گزینه برای بررسی تعداد شرکت های تأیید شده در هر بازه زمانی یا دریافت اطلاعات آخرین شرکت های تأیید شده استفاده می شود.
نحوه استعلام شرکت های دانش بنیان

ویژگی های فهرست شرکت های دانش بنیان

این فهرست به عنوان تنها مرجع عمومی برای تشخیص دانش بنیان بودن یا نبودن شرکت های فعال، همواره به روز نگه داشته می شود، بنابراین حضور یک شرکت مشخص در این فهرست به منزله تأیید رسمی دریافت گواهی دانش بنیان توسط مجموعه مذکور و عدم حضور یک شرکت در آن به عنوان تکذیب رسمی دانش بنیانی مجموعه است.

شرکت هایی که به تازگی موفق به دریافت تأییدیه خود شده اند، از لحظه دریافت پیام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تأیید گواهی دانش بنیان در این فهرست ثبت می شوند و اطلاعات کلی آنها در دسترس عموم قرار می گیرد.

ممکن است برخی شرکت ها در خصوص اطلاعاتی که از طریق این سامانه به طور عمومی در دسترس است نگرانی داشته باشند. در این خصوص لازم به ذکر است که این فهرست گرچه امکان مشاهده اطلاعات کلی شرکت دانش بنیان را فراهم می کند، اما در خصوص محصولی که به وسیله آن تأییدیه دریافت شده است توضیحی ارائه نمی کند. بنابراین اسرار شرکتی که موفق به دریافت گواهی شده است از جانب معاونت حفظ خواهد شد.

دسترسی به اطلاعات کلی شرکت های دانش بنیان

از دیگر مواردی که این سامانه در اختیار عموم قرار می دهد، آمار به روز و آنلاین کل حوزه دانش بنیان است که به صورت نموداری و عددی ارائه شده است. به دلیل اینکه برخی شرکت های دانش بنیان در مراحل تمدید و بررسی مجدد گواهی ممکن است شرایط مشمولیت این تأییدیه را از دست داده باشند، این قسمت اهمیت قابل توجهی در ارائه اطلاعات کلی دارد. اطلاعات مذکور به تفکیک موارد زیر است:

  • تعداد شرکت های دانش بنیان به تفکیک نوع مجوز (تولیدی، نوپا، انواع ۱ و ۲ و ۳)
  • تعداد شرکت های دانش بنیان در هر کدام از حوزه های نه گانه فناوری
  • تعداد کل شرکت های دانش بنیان در حال حاضر

اطلاعات این قسمت قادر است نمای کلی تمایل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تأیید محصولات دانش بنیان را به نمایش بگذارد.

دسترسی به اطلاعات شرکت های دانش بنیان
دانش بنیان شدن حوزه امنیت اطلاعات

تفکیک نوع مجوز با توجه به تسهیلات ویژه ای که انواع شرکت های دانش بنیان بر اساس نوع مجوز خود از آنها برخوردار می شوند، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. برای مثال، این امر که بیشتر شرکت های این حوزه مجوز نوع ۲ کسب کرده اند نشان می دهد که تحت شرایط خاصی معافیت مالیاتی نوع ۱ به شرکت های دانش بنیان تعلق می گیرد. در عین حال برای محصولاتی که شرایط دریافت گواهی دارند سختگیری ها کمتر از آن چیزی است که به نظر می رسد، چون شرکت های نوع ۳ کم تعداد هستند.

تفکیک حوزه فناوری نشان می دهد که برای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حوزه های فناوری اطلاعات و تجهیزات پیشرفته مهم ترین دسته محصولاتی هستند که تأیید می شوند و با توجه به تعداد بالای تأییدیه ها در این زمینه ها، این دو حوزه با سهولت بیشتری گواهی دریافت می کنند. در عین حال، محصولاتی که باید در حوزه صنایع خلاق، صنایع فرهنگی و علوم انسانی و اجتماعی قرار بگیرند عملاً تا به حال مورد قبلی تأییدیه نداشته اند. بنابراین محصول حاضر در این حوزه نسبت به حوزه های دیگر بیشتر مورد سختگیری قرار گرفته و احتمال دریافت تأییدیه آن پایین تر است.

سازمان های مربوط به شرکت ها و موسسات دانش بنیان

اواخر سال ۱۳۸۹ بود که مجلس شورای اسلامی، قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان  را به تصویب رساند. از آن تاریخ تا اواخر دوره دهم ریاست جمهوری، وزارت علوم وظیفه بررسی شرکت ها و موسسات دانش بنیان را بر عهده داشت. پس از اتمام این دوره، از شروع دولت یازدهم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزیابی و اعطای تاییدیه دانش بنیان به متقاضیان بر عهده گرفت. در ادامه این تغییرات، صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف ارایه تسهیلات و حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان ایجاد شد. در گام بعدی، شورای عالی عتف با ماموریت رهبری و ارتقای توسعه علمی و فناوری کشور تشکیل شد. همچنین این شورا، مسئولیت شکایت شرکت های دانش بنیان و متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان را نیز بر عهده دارد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

دکتر سورنا ستاری، ریاست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را عهده دار است. این معاونت، دارای شانزده ستاد و هفت معاونت زیر مجموعه است. از مهم ترین وظایف این معاونت می توان به توسعه فناوری، تقویت فرآیند تجاری‌ سازی شرکت های دانش بنیان و حمایت از موسسات و شرکت های دانش‌ بنیان اشاره کرد. از همین رو، ارزیابی شرکت های دانش بنیان به وسیله کارگزاری های رسمی این معاونت انجام می شود.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
صندوق نوآوری و شکوفایی

صندوق نوآوری و شکوفایی

در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان و تکمیل زنجیره فکر اولیه تا ورود به بازار، تلاش های بسیاری انجام شد تا بتوان کشور را از اقتصاد نفتی جدا کرد به سمت  اقتصاد توسعه و تولید ارزش افزوده برد. در همین راستا مطابق ماده ۵ اصل ۴۴ قانون اساسی، یک نهاد مالی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شد. این صندوق ماموریت، تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، کاربردی نمودن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره فکر اولیه تا ورود محصول به بازار با رویکرد حمایتی از شرکت های دانش بنیان را بر عهده دارد و ارایه تسهیلات و خدمات مالی این دسته از شرکت ها و موسسات را بر عهده دارد. هدف نهایی این نهاد مالی، شکوفایی اقتصادی، کمک به اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی و رونق اقتصادی کشور با تمرکز بر روی شرکتهای دانش بنیان و فناوری های برتر است.

شورای عالی عتف

شورای عالی عتف با ماموریت راهبری و ارتقای توسعه علمی و فناوری کشور با هدف سیاستگذاری و نظارت فرابخشی و هماهنگی بین بخش ها در حوزه‌های علمی، فناوری و تحقیقاتی کشور، به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد. این شورا با استناد به ماده ۳ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تاسیس شد. از جمله وظایفی که در آیین نامه این سازمان آمده است، رسیدگی به اعتراض ها و شکایات شرکت های دانش بنیان و متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان است.

شورای عالی عتف
سوالات متداول در حوزه استعلام دانش بنیان

همانگونه که در این بخش از سایت شبکه دانش بنیان ایران خواهید دید، برای کسب اطلاعات مربوط به شرکت ها و محصولات دانش بنیان می بایست از طریق سایت دانش بنیان استعلامات لازم را گرفت.

به عنوان یکی از دغدغه های مدیران مجموعه ها، در اقدام به دانش بنیان شدن می توان به حوزه های نه گانه دانش بنیان مراجعه کرد، همچنین مشاوران شبکه دانش بنیان ایران به صورت کاملا رایگان ظرفیت سنجی صنایع مختلف را انجام خواهند داد.

با توجه به اینکه موضوع دانش بنیان چالش های حقوقی زیادی را به دنبال داشته است، پیش از هر اقدامی در این خصوص از طریق سامانه اعتبار این شرکت ها ارزیابی نمایید.

درخواست مشاوره رایگان

( جهت دریافت مشاوره رایگان از گروه دانش بنیان کلیک کنید. )

پکیج های مشاوره شبکه دانش بنیان ایران

فرم درخواست مشاوره

جهت هماهنگی برای جلسه مشاوره آنلاین یا حضوری لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره درج شده تماس بگیرید.

‫۸ نظر

  • کریمی گفت:

    سلام من یه مدتی می‌خوام ورود به سایت دانش بنیان کنم اما ارور میده مشکل چیه نمیشه وارد شد میتونیم فرآیند اجرای کار سامانه رو از سایت شما هم جویا بشیم یا نه

  • علی نصرت گفت:

    سلام/ تسهیل در امور مالی شرکت دانش بنیان بمثابه حمایت تلقی می شود

  • بنیامین افسری گفت:

    سلام
    حوزه های نه گانه دانش بنیان چه مواردی هستند؟ می خوام بدونم حوزه کاری ما می تواند دانش بنیان باشد یا نه. لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید.متشکرم

  • محمد گفت:

    سلام وقت شما بخیر باشه.. میخواستم بپرسم چه شرکت هایی از چه صنایعی میتونن دانش بنیان بشن؟

  • علی گفت:

    سلام
    میخوام توی یه مناقصه شرکت کنم.
    گواهی دانش بنیان رو چطور میتونم بگیرم؟

  • بهنام موسوپور هستم گفت:

    راجع به مهندسی معماری ایده دارم

  • امیر محمد دارابی گفت:

    ببخشید میشه لیست شرکت هایی که دانش بنیان و معتبر هستن رو نام ببرید؟

    • شبکه دانش بنیان ایران گفت:

      سلام در حال حاضر ۶۰۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه های مختلف در سامانه معاونت علمی ریاست جمهوری داریم

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ۱.۵/۵ - (۱۳ امتیاز)
    جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
    جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.