لوگو شرکت دانش بنیان ایران

تحقیق و توسعه در شرکت های دانش بنیان

هزینه سرسام آور تحقیق و توسعه در شرکت های دانش بنیان

«بهمن آرمان» اقتصاددان و کارشناس مسایل اقتصادی در خصوص هزینه سرسام آور تحقیق و توسعه در شرکت های دانش بنیان و نیازمندی ان به اولویت بندی منطقی سخن گفت، وی همچنین افزود: این مجموعه ها بهترین بستر اشتغال زایی هستند.  برداشت اشتباهی در ایران از شرکت های دانش بنیان وجود دارد، تولید تکنولوژی و تبدیل کردن ایده های نوین به کارهای مولد مساله بسیار پیچیده‌ای است و کشورهایی مانند هندوستان و چین هم وارد این مقوله شده‌اند اما با این وجود تولید تکنولوژی در اختیار کشورهای پیشرفته صنعتی قرار دارد و تحقیق و توسعه در این شرکت‌ها هزینه های گزافی را به همراه دارد.

به عنوان مثال شرکت «ب آ اس اف» (BASF) که یکی از بزرگترین شرکت‌های صنایع شیمیایی و پتروشیمی جهان به شمار می رود که پس از برجام نیز چند تفاهم نامه با ایران امضا کرد، در جریان دیدار یک هیات ایرانی از این شرکت آلمانی، مشخص شد که هزینه های تحقیق و توسعه در این شرکت بیش از ۱۰ میلیارد یورو است. بنابراین آن‌ها برای دستیابی به اهداف خود با صرف هزینه‌های بسیار، نخبه ترین افراد را به کار می گیرند.


همچنین بخوانید:

ثبت شرکت دانش بنیان 


نیازمندی شرکت های دانش بنیان به اولویت بندی منطقی

به منظور بهره برداری بهتر از شرکت های دانش بنیان و برای تبدیل اندیشه جوانان به کارهای مولد، بحث نیازمندی به اولویت بندی منطقی پیش می آید. در این خصوص دولت می بایست با توجه به نیازها، جهت گیری  این شرکت ها را اولویت بندی نموده و موسسه های دانش بنیان را در جهت آنچه که نیاز واقعی جامعه ایران است، هدایت کند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   شرکت های دانش بنیان و جهش اقتصادی

به عنوان مثال اکنون مساله کم آبی و تخریب محیط زیست، چالش های بسیار بزرگی به شمار می روند که می توان بر روی این مشکلات تمرکز کرد اما هیچ گونه فهرستی در ارتباط با اولویت های کشور، تعیین نشده است. شرکتی هندی در طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان که یکی از بزرگترین طرح های کشاورزی صنعتی جهان تلقی می شود، سیستم آبیاری را طراحی کرد که قادر خواهد بود تا میزان مصرف آب را به میزان ۵۰ درصد کاهش دهد و در دیگر کشورها هم همین مساله دنبال می شود، اما در ایران این اولویت بندی ها مشخص نیست.

با دسته بندی این نیازها و اولویت ها، جوانان با استعداد کشور را که می خواهند در این حوزه، نوآوری داشته باشند می توان در مسیر صحیح، هدایت کنند. لازم به ذکر است که این شرکت ها در ایران امکان کار را در صنایع پیشرفته به دلیل نبود بودجه، ابزار و تجربه لازم ندارند.

شرکت های دانش بنیان بهترین بستر اشتغال زایی هستند

بدون شک، شرکت های دانش بنیان بهترین بستر اشتغال زایی هستند و در زمینه اشتغال زایی تاثیر به سزایی دارند و با تمرکز بر نیازهای اساسی کشور، چون شیرین کردن آب دریا و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، می توان به اشتغال جوانان کمک کرد چراکه با صرفه جویی در مصرف آب، هم مشکل کم آبی برطرف خواهد شد و همچنین با فراهم شدن بستر مناسب، کشاورزی رونق گرفته و در نتیجه به اشتغال زایی و رشد اقتصادی منجر می شود. در ایران نخبگان بااستعداد بسیاری وجود دارد که با استفاده از این ظرفیت ها باید، بستر نوآوری و ابداع را به وجود آورد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.