لوگو شرکت دانش بنیان ایران

صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک

 

فهرست محتوا

درباره صحا

معرفی و تاریخچه

صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (شرکت مادر تخصصی- سهامی خاص) وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکتی ۱۰۰% دولتی است که قانون آن در سال ۱۳۷۵ تصویب و اساسنامه آن در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیأت محترم وزیران رسید.
مجمع عمومی صندوق متشکل از وزراء صنعت، معدن و تجارت (رییس مجمع عمومی) – ارتباطات و فناوری اطلاعات – امور اقتصادی و دارایی- علوم، تحقیقات و فناوری – دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح – نیرو و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌باشد.
سرمایه اولیه صندوق ۵۰ میلیارد ریال بوده و با اصلاح اساسنامه در سال ۱۳۸۲ به ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت. نخستین اعضای هیئت مدیره صندوق در سال ۱۳۷۷ با حکم رییس محترم مجمع عمومی منصوب و صندوق فعالیت خود را آغاز نمود.
toplogo

مأموریت و اهداف

اهداف و مأموریت اصلی صندوق طبق اساسنامه آن عبارتست از:
سرمایه گذاری ریسک پذیر و خدمات کارشناسی، صدور ضمانتنامه و حمایت مالی و اعتباری از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک در بخش خصوصی و تعاونی به صورت تسهیلات و یا اعطای کمکهای بلاعوض به افراد حقیقی یا حقوقی در زمینه‌های زیر:

  • خرید، انتقال، جذب و توسعه فن آوری‌های پیشرفته.
  • مطالعه و تحقیقات اعم از بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای.
  • آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت.
  • خدمات مهندسی و طراحی.
  • طرح‌های تولیدی و خدماتی نیمه ساخت صنعتی و انبوه.
  • شرکت در مناقصه، همایش‌ها و نمایشگاههای داخلی و خارجی.
  • ایجاد زمینه‌های لازم جهت اطلاع رسانی، تدوین، انباشت و اشاعه دانش فنی.
  • گسترش همکاریهای فنی و اقتصادی بین المللی و ارتقاء صادرات.
  • جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی.

منظور از صنایع الکترونیک، {صنایع ارتباطی، رایانه‌ای، اتوماسیون، الکترونیک نوری، قطعات‌الکترونیکی، الکترونیک مصرفی و الکترونیک کاربردی اعم از نرم افزار و سخت افزار} می‌باشد.

برنامه‌های عملیاتی

برنامه‌های عملیاتی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا)

در راستای انجام مأموریت صندوق و به منظور حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترنیک کشور، برنامه‌های عملیاتی و اجرایی در ابعاد مختلفی همچون توسعه خدمات و گستره حمایتی، اصلاحات قانونی، جذب سرمایه، افزایش تعاملات با سایر دستگاه‌ها و دست اندرکاران صنعت کشور تدوین و به شرح زیر در دستور قرار گرفته است:

    1. توسعه نوع و گستره حمایتی:
      • اختصاص سهم مشخصی از تسهیلات صندوق برای فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و توسعه بازار صنایع مرتبط، خدمات صنعتی و طرح‌های تولید بدون کارخانه با رویکرد اثربخشی و ارزش‌افزوده بالاتر
      • گسترش و تنوع در الگوهای حمایتی از قبیل قراردادهای سه جانبه، تضمین خرید و …
      • گسترش حمایت اعتباری از صنایع الکترونیک به‌کمک افزایش تنوع و فعال‌سازی انواع جدیدی از ضمانت‌نامه‌ها
      • فراهم‌سازی بستر مطلوب و عملیاتی‌نمودن تأمین سرمایه ریسک‌پذیر
      • زمینه‌سازی جهت عملیاتی نمودن روش‌های رشد و توسعه بنگاه نظیر مشارکت (Joint Venture) میان شرکت‌ها به‌ویژه با مشارکت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های معتبر بین‌المللی در زمینه صنایع الکترونیک
      • ارائه مشاوره در زمینه تهیه طرح کسب و کار (Business Plan)
      • ارائه کمک‌های مشاوره‌ای و مدیریتی
      • ارائه مشاوره در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت الکترونیک با استفاده از نهادهای تخصصی
      • برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط از قبیل قراردادهای خارجی، بازاریابی، انتقال فناوری از طریق نهادهای معتبر
    1. اصلاحات قانونی:
      • عملیاتی نمودن موارد پیش‌بینی‌شده برای صندوق در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر از طریق:
      • خروج حساب‌های درآمدی صندوق از حساب خزانه، به منظور جلب مشارکت بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری
      • افزوده‌شدن سود به سرمایه صندوق

همچنین برنامه‌هایی در زمینه جذب و افزایش سرمایه صندوق و هدایت سرمایه به سمت صنایع هدف از به‌ویژه صنایع الکترونیک دانش بنیان در قالب همکاری با سایر صندوق‌ها ازجمله صندوق نوآوری و شکوفایی در دستور کار قرار دارد.
از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای در بخش تعامل سازنده با سایر فعالان، دست‌اندرکاران و متولیان صنعت الکترونیک کشور، می‌توان به تعامل با سایر نهادها از جمله نهادهای همکار در وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهادهای صنفی، نهادهای متولی شرکت‌های نوپا و دانش بنیان و نهادهای مؤثر در امر سیاست‌گذاری اشاره نمود که نقش به‌سزایی در هم افزایی و تبادل تجارب طرفین در جهت توسعه صنعت الکترونیک کشور خواهد داشت. در این راستا ارتباط با سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و در صورت امکان برگزاری نشست‌های دوره‌ای با فعالین استان‌ها، ارتباط با خانه صنعت و معدن، نهادهای صنفی صنعت الکترونیک، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری و همچنین پژوهشگاه‌ها جزء فعالیت‌های موردنظر در زمینه ارتقاء سطح همکاری‌ها به منظور تجاری‌سازی دانش و رشد واحدهای فناور خواهد بود که در این راستا صندوق از تشکیل اتاق فکر، برگزاری نشست‌های مشترک و عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری استقبال می‌کند.

نمودار سازمانی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک

image001

منشور اخلاقی کارکنان

ما کارکنان صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) در راستای انجام مأموریت سازمانی و مسئولیت اجتماعی خود، رعایت اخلاق حرفه‌ای و هنجارهای مورد قبول جامعه را وظیفه خود دانسته و در این راستا خود را به رعایت موارد ذیل مکلف می دانیم.

  • رعایت ارزشهای دینی و اجتماعی مورد قبول جامعه
  • جلوگیری از هدر رفتن اموال عمومی وسرمایه های مادی و معنوی سازمان، جامعه و مراجعان
  • درستکار و صادق بودن
  • ارتقا دانش وتوانایی خود برای انجام هر چه بهتر مسئولیت‌ها و وظایف خود در قبال جامعه و سازمان
  • پاسخگو بودن در مقابل کردار، وظایف و تعهدات
  • حفظ، نگهداری و استفاده بهینه از اموال و تجهیزات سازمان
  • وظیفه شناسی و رعایت مقررات و قوانین و اجتناب از برخورد سلیقه‌ای و اعمال اغراض شخصی
  • مقدم دانستن منافع سازمان و جامعه بر منافع شخصی
  • آراستگی ظاهر و محیط کار برابر شئونات مورد تاکید شرع مقدس اسلام و جامعه اسلامی
  • جلوگیری از اسراف و اعمال هزینه اضافه به سازمان و مراجعان
  • وقت شناسی و انجام امور در اسرع وقت با در نظر گرفتن اولویت‌ها
  • کمک به همکاران و مشارکت جهت بهبود مستمر سازمان و ارائه راه حل‌ها و پیشنهادات اثر بخش
  • رعایت ادب، خوشرویی وحسن برخورد با مراجعان و سازمان
  • رازداری و حفظ مالکیت معنوی مراجعان و سازمان
  • جلب و ارتقاء رضایت مشتری
  • انجام امر به معروف و نهی از منکر و گزارش تخلف و موارد خلاف قانون به سلسله مراتب مدیریت

منشور حقوق شهروندی

نظر به کرامت و ارزش والای انسان در شریعت مبین اسلام مستند به قانون انتشار آزاد اطلاعات و با الهام از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در راستای سیاستهای دولت تدبیر و امید ذیلاً اهداف و برنامه‌های محوری صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک در زمینه توسعه، اجرا و نظارت بر حقوق شهروندی اعلام می‌گردد:
ماده ۱- مراجعه کنندگان به صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک صرف نظر از جنسیت، قومیت، طبقه اجتماعی، نژاد و یا امثال آن از حقوق شهروندی مطابق تضمینات پیش بینی شده در قوانین و مقررات، برخوردار می‌باشند.
ماده ۲- واحدهای اجرایی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک موظف هستند بر اساس قانون انتشار آزاد اطلاعات مصوب ۱۳۸۸/۵/۳۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام قوانین مرتبط با حقوق شهروندی، تصویب نامه‌ها، دستورالعمل‌ها، بخشنامه‌ها، رویه‌ها، تصمیمات و فرآیندهای کاری را به نحو مقتضی و به هنگام در اختیار عموم قرار دهند.
ماده ۳- رویکرد اصلی در تسهیل سازی فرآیندها، الکترونیکی نمودن امور و حذف قوانین دست و پا گیر و صیانت از حق مردم تعریف شود.
ماده ۴- مکاتبات انجام شده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با حوزه‌های مختلف صندوق اعم از درخواست، شکایت، انتقاد، پیشنهاد باید در حداقل زمان تعیین تکلیف گردد. در صورت قصور، حق پیگیری برای درخواست کننده محفوظ و با فرد یا افراد خاطی برخورد خواهد شد.
ماده ۵- بخش‌های روابط عمومی و توسعه امور اقتصادی عند اللزوم پژوهش‌ها و طرح‌های حمایتی غیر محرمانه صندوق را به نحو مناسب در دسترس عموم قرار خواهند داد.
ماده ۶- جبران خسارت‌های وارده به اشخاص حقیقی و حقوقی که در اثر قصور یا تقصیر در تصمیمات و اقدامات خلاف قانون و مقررات در نظام اداری و توسط صندوق حادث شده، متناسباً بر عهده واحدهای ذیربط خواهد بود.
ماده ۷- حقوق شهروندی جزو لاینفک بخش‌های آموزش، توانمند سازی و برقراری نظام تشویق و تنبیه نیروی انسانی در صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک می‌باشد.
ماده ۸- با کارکنان ناقض یا سهل انگار در اجرای قوانین یا مقررات مرتبط با حقوق شهروندی، طبق قوانین و مقررات عمومی و به ویژه قوانین مربوط به تخلفات اداری و انضباطی رفتار خواهد شد.
ماده ۹- این منشور بر اساس مبانی قانونی موجود تدوین شده و در صورت ضرورت، اصلاح، بازنگری و تکمیل خواهد شد.

554_orig

خدمات صحا

اعطای تسهیلات مالی

اعطای تسهیلات مالی (وام):
تسهیلات اعطایی صندوق طبق مصوبه مجمع عمومی با نرخ ۵ تا ۱۵ درصد تا سقف ۳۰ میلیارد ریال ارائه می‌گردد که بصورت تابعی از سطح فن‌آوری و نوع فعالیت تعریف شده است.
این تسهیلات در قبال دریافت (سفته با بیمه) یا (سفته با ضمانت غیر) یا (ترهین ماشین آلات و تجهیزات) یا (وثیقه ملکی) یا (ضمانت بانکی) و یا (اوراق مشارکت) به عنوان تضامین و با سقف زمانی تسویه تسهیلات در حدود ۳ سال به متقاضیان اعطا می‌گردد.

مدارک لازم جهت درخواست تسهیلات:

  1. پرسشنامه صندوق (مراجعه به سایت ودریافت نسخه الکترونیکی و یا مراجعه حضوری)
  2. رونوشت کارت ملی اعضای هیأت مدیره
  3. رونوشت کامل از آخرین گزارش مالی شرکت تهیه شده توسط حسابرس مستقل
  4. فهرست سهامداران به همراه میزان (درصد) سهم به صورت مستند
  5. لیست بیمه ارائه شده پرسنل شرکت به تأمین اجتماعی طی سه ماه گذشته به همراه رسید پرداخت حق بیمه
  6. گردش نقدینگی (Cash Flow) سال جاری و سال آینده شرکت با ذکر منابع و میزان درآمدها و هزینه‌هابه تفکیک سرفصل
  7. ارائه شناسه کسب و کار با مراجعه به وبگاه <strong>بهین یاب</strong> {درصورت داشتن پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت}
  8. شماره تلفن همراه و E-mail مدیر عامل شرکت جهت تماسهای ضروری

درخواست تسهیلات طی یک نامه رسمی و خطاب به مدیرعامل صندوق و به همراه مشروح مستندات درخواستی در پرسشنامه که در هر بخش و جدول درخواست شده است، به صندوق ارسال گردد.

صدور ضمانت نامه‌ها

طبق اساسنامه صندوق، صدور ضمانت نامه‌های مختلف از جمله حمایت‌هایی است که از سوی صحا و جهت تسهیل امور فعالان بخش الکترونیک به انجام می‌رسد. هم اینک ضمانت نامه‌های صندوق برای شرکت مناقصه /مزایده، حسن انجام کار/تعهدات و پیش پرداخت قابل صدور می‌باشد.
با توجه به لزوم صدور هر چه سریعتر ضمانت‌نامه‌های درخواستی از سوی متقاضیان این صندوق اقدام به تشکیل پرونده اعتباری برای هر یک از متقاضیان نموده و پس از صدور هر مورد ضمانت‌نامه با توجه به بررسی‌های اعتباری قبلی به سرعت و سهولت میسر می‌باشد.
مدارک لازم جهت تشکیل پرونده اعتباری:

  1. تاریخ تأسیس شرکت، موضوع فعالیت طبق اساسنامه، شناسه ملی شرکت، اعضای هیئت مدیره، آخرین مدرک تحصیلی و کد ملی هریک.
  2. رونوشت اظهارنامه، ترازنامه و صورت حساب سود و زیان ارائه شده به دارایی سه سال آخر
  3. رونوشت کامل آخرین گزارش حسابرس مستقل
  4. اسامی سهام‌داران به همراه میزان سهام هریک.
  5. لیست بیمه سه ماه گذشته شرکت به همراه جدول مشخصات پرسنل شامل: نام و نام خانوادگی، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی و محل اخذ مدرک تحصیلی.
  6. جمع کل مبلغ ضمانت‌نامه‌های دریافتی از بانک‌ها، مؤسسات و سایر صندوق‌ها تاکنون به همراه مشخصات بزرگترین ضمانت‌نامه صادرشده تاکنون برای آن شرکت توسط سیستم بانکی و سایر مؤسسات و صندوق‌ها با ذکرتاریخ، موضوع، مبلغ، شعبه صادرکننده، میزان سپرده، مضمون له، نوع ضمانت‌نامه، نوع تضمین ارائه‌شده و وضعیت فعلی.
  7. معرفی محصولات شرکت که مشمول دریافت ضمانت‌نامه بوده یا خواهند بود شامل: نام و مشخصات کلی محصول- شرح عملکرد و بلوک دیاگرام کلی محصول- استانداردهای محصول- میزان فروش محصول تاکنون.
  8. تصویر هرنوع مجوز و گواهینامه صنعتی و تحقیقاتی شرکت.
  9. فهرست کامل قراردادهای انجام شده و در دست انجام شرکت شامل موارد ذیل:
  • نام کارفرما
  • موضوع قرارداد ارتباط با محصول شرکت (طی بند ۷) توضیح داده شود.
  • مبلغ قرارداد
  • تاریخ آغاز
  • تاریخ پایان طبق قرارداد
  • میزان پیشرفت مورد تائید کارفرما تا تاریخ گزارش
  • تاریخ پایان اجرای قرارداد (درصورت پایان یافتن قرارداد)
  • گواهی حسن انجام قرارداد از کارفرما

مدارک لازم جهت اخذ ضمانت نامه پس از تشکیل پرونده اعتباری:

  1. ارائه درخواست شامل نوع ضمانت‌نامه درخواستی، مبلغ و نام کارفرمای مورد نظر به مدیرعامل صندوق.
  2. رونوشت کامل قرارداد دارای مهر، امضاء و شماره به همراه تمامی پیوست‌های قرارداد (برای ضمانت‌نامه‌های پیش‌پرداخت و کسور وجه الضمان).
  3. رونوشت ابلاغ برنده شدن در مناقصه/ ارجاع پیمان به شرکت، رونوشت پیش‌نویس مهر شده قرارداد (برای ضمانت‌نامه انجام تعهدات).
  4. رونوشت آگهی مناقصه /مزایده و اسناد شرکت در مناقصه/مزایده (برای ضمانت‌نامه شرکت در مناقصه/ مزایده).
  5. آخرین وضعیت هیئت مدیره شرکت.

ارائه خدمات کارشناسی

ارائه خدمات و مشاوره‌های کارشناسی در زمینه‌های مختلف در زمره موضوعات فعالیت صندوق است. با توجه به کمبود نیروی انسانی و فقدان آیین‌نامه مصوب، این بعد از موضوع فعالیت صندوق تا کنون به صورت مستقل صورت نمی‌پذیرفته است. در حال حاضر و با توجه به مشکلات پیش‌گفته، ارائه خدمات کارشناسی در زمینه راهنمایی متقاضیان صندوق درباره فعالیت‌های آن و راهنمایی در زمینه نحوه تهیه طرح توجیهی در دستور کار قرار گرفته است. به همین منظور در اداراه نظارت بر طرح‌های صندوق واقع در طبقه سوم، دفتری در نظر گرفته شده است و یکی از کارشناسان مجرب صندوق به راهنمایی متقاضیان در روزهای فرد می‌پردازد.
با تصویب آیین نامه خدمات کارشناسی در مجمع عمومی صندوق دامنه فعالیت‌های گسترده‌تری با افق‌های زیر اجرایی خواهد شد:

  • کمک به ایجاد پیوند میان شرکت‌های داخلی
  • ارائه کمک‌های مشاوره‌ای و مدیریتی
  • هماهنگی جهت برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط از قبیل قراردادهای خارجی، بازاریابی، انتقال تکنولوژی از طریق نهادهای معتبر در این زمینه
  • ارائه مشاوره در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت الکترونیک با استفاده از نهادهای تخصصی
  • ارائه مشاوره در زمینه صادرات
  • ارائه مشاوره در زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد Joint Venture با شرکت‌های معتبر بین‌المللی
  • ارائه مشاوره در زمینه تهیه طرح توجیهی

سرمایه گذاری ریسک پذیر

با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در رشد و توسعه شرکت‌های نوپا و مزایای عمده این روش تأمین مالی در مقایسه با اعطای تسهیلات مالی در شرکت‌های نوپا و همچننی امکان ارائه کمکهای مدیریتی به شرکتهای نوپا، فعال سازی سرمایه‌گذاری ریسک پذیر و به عبارت جامع‌تر تأمین سرمایه ریسک‌پذیر در دستور کار صندوق قرار گرفته است.
در این راستا مجموعه کاملی از آیین‌نامه و شیوه‌نامه‌های اجرایی تدوین شده است که با تصویب در مجمع عمومی صندوق و سیر مراحل قانونی در آینده نزدیک شاهد اولین مشارکت صحا با این روش تأمین مالی خواهیم بود.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.