لوگو شرکت دانش بنیان ایران

مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه ‌سازی انرژی و محیط‌ زیست

 

فهرست محتوا

درباره ما

معرفی مرکز

مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست، زیر مجموعه ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران است که تحت مدیریت متخصصین حرفه‌ای و با ارائه خدمات حمایتی از زایش و پویش ایده‌های نوین و ایجاد و توسعه گروه‌های حرفه‌ای دانش بنیان در زمینه بهینه سازی انرژی و محیط زیست پشتیبانی می‌کند. از دیدگاه کلان، این مرکز به عنوان ابزاری برای توسعه اقتصادی، نوآوری و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان در حوزه انرژی و محیط زیست در کشور خواهد بود.
logoplusname

فعالیت‌های مرکز

پذیرش ریسک فعالیت هسته‌های نوآوری از طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی مورد نیاز، فضای کاری مورد نیاز، ایفای نقش مشاور هادی در طی دوران رشد
استفاده از تجربیات مختلف و مستمر جهت رشد و کارایی فعالیت‌های مرکز
توانمند سازی هسته‌های نوآوری

اهداف مرکز

  • ایجاد زمینه لازم برای حمایت از نوآوری و خلاقیت منابع انسانی
  • ایجاد فضای لازم جهت گسترش و رشد واحدهای کوچک و متوسط در زمینه فناوری‌های نوین انرژی و محیط زیست
  • شکل دهی هسته‌های توسعه فناوری و پشتیبانی از آنها برای رشد
  • ساماندهی چرخه تولید ایده، ارزیابی علمی ایده و تبدیل ایده به دانش فنی
  • ایجاد زیر ساختهای علمی- فنی لازم برای توسعه و تعمیق دانش فنی و فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست
  • هدایت هسته‌های نوآوری در جهت کسب بلوغ علمی و توسعه فناوری به منظور تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان

ثبت ایده

صاحبان ایده می‌توانند ایده‌های خلاقانه خود در زمینه انرژی و محیط زیست را به این مرکز ارسال نمایند. پس از داوری و در صورت پذیرفته شدن طرح می‌توانند از خدمات و حمایت‌های فنی و مالی مرکز به منظور تبدیل ایده به محصول خود استفاده نمایند.

هسته‌ها

هسته‌های نوآور

ایده پردازان بعد از اینکه ایده خود را مطرح نموده و فرم‌های ثبت ایده را تکمیل نمایند، طرحشان مورد داوری قرار می‌گیرد. سپس در صورت پذیرفته شدن طرح، با گروه مورد نظر خود از امکانات اداری و حمایت‌های فنی مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهره مند می‌گردند. این گروه‌ها که اصطلاحاً هسته نوآور نامیده می‌شوند، سعی دارند که در جهت توسعه فناوری در حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست به شرکت‌های دانش بنیان تبدیل شوند.

مسابقات

مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست سعی دارد با حمایت از طرح‌های نوآورانه و فناورانه در زمینه انرژی و محیط زیست؛ پیشرفت هر چه بیشتر تکنولوژی در حوزه توسعه فناوری را سبب شود. از این رو به برگزاری مسابقات نوآوران انرژی و محیط زیست در حوزه دانشجویی روی آورده است که اولین دوره آن با موضوع “طراحی و ساخت دوچرخه هیبرید” در سال ۹۴ برگزار گردید. هم‌اکنون مسابقه اپلیکیشن انرژی سبز سبا در حال برگزاری می‌باشد.

جوایز

برگزیدگان دانش‌آموزی:

دو اپ اول
هر کدام ۲ میلیون تومان

اپ‌های منتخب مخاطبان:

سه اپ اول
هر کدام ۲ میلیون تومان

بخش هیئت داوران (دانشجویی و دانش‌آموزی):

اپ اول
۵ میلیون تومان

اپ دوم
۳ میلیون تومان

اپ سوم
۲ میلیون تومان

روز بوفه

مسابقه اپ انرژی سبا – پوستر روز بوفه
از آنجا که یکی از شروط مسابقه برای پذیرش عضو، ثبت نام در قالب گروه‌های ۲ یا ۳ نفره است؛ لذا ثبت نام افراد به تنهایی امکان پذیر نخواهد بود. از طرفی نیز در بین دانشجویان علاقه‌مند به شرکت در مسابقه، افرادی وجود خواهند داشت که موفق به تشکیل گروه مورد نظر خود نشده‌اند و یا حتی مایل به افزودن عضو جدید به گروه خود هستند. در این راستا در نیمه اول اردیبشت ماه ۹۵ رویداد روز بوفه برگزار خواهد شد که طیان افراد حاضر با معرفی خود و مهارت‌هایشان گروه خود را شکل می‌دهند. افراد حاضر در رویداد می‌توانند از وجود مشاوران هادی متخصص در حوزه‌های تخصصی انرژی، برنامه نویسی و نحوه کارگروهی و… بهره مند شوند و نظرات خود را با آنها در میان بگذارند. هدف از برگزاری این رویداد تحقق شکل گیری گروه‌های پر پتانسیل و با مهارت با و همچنین استفاده از مشاوران تخصصی به منظور ارایٔه اپ های بهتر در حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست خواهد بود.
روز بوفه رویدادی یک روزه است از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ شامل سه کارگاه کار گروهی، استارتاپ و بیان ایده و همچنین در این روز مراسم تیم‌سازی برای افراد شرکت‌کننده نیز برگزار خواهد شد.
این دوره همراه با پذیرایی صبحانه، نهار و میان‌وعده است.
به شرکت‌کنندگان گواهی شرکت در رویداد ارائه خواهد شد.
مکان و زمان برگزاری: ۱۰ اردیبهشت، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده انرژی
هزینه ثبت‌نام: ۳۰ هزار تومان
مهلت ثبت‌نام: ۸ اردیبهشت

مشاوران

در مسابقه اپ سبز بهینه‌سازی انرژی، بعد از اینکه گروه‌های تشکیل شده، ایده خود را در بخش ثبت‌نام به ثبت رساندند و دبیرخانه مسابقه اطلاعات و ایده آن‌ها را تأیید کرد، به هرکدام از این گروه‌ها، مشاوران هادی (منتور) در هر یک از بخش‌های مسابقه یعنی انرژی یا محیط‌زیست، کسب‌وکار و کامپیوتر اختصاص خواهد یافت. این مشاوران در کنار تیم‌های شرکت‌کننده خواهند بود و گروه‌ها می‌توانند از مشورت، راهنمایی و تجربه‌های آنان استفاده نمایند.
تخصیص مشاوران هادی به هر گروه به‌طور ویژه و طبق برنامهٔ زمانی انجام می‌شود. بدیهی است هر چه گروه‌ها ایده نهایی خود را زودتر ثبت کنند، استفاده مطلوب‌تری از فرصت ایجاد شده خواهند برد.
شایان ذکر است مشاوران هادی نقش راهنما و حامی را در کنار گروه‌ها خواهند داشت و آن‌ها را در رسیدن به نتیجه مطلوب‌تر در مسیر مسابقه راهنمایی می‌کنند و ایدهٔ اپ و تلاش برای رسیدن به نتیجهٔ مطلوب و مسئولیت آن به‌طور کامل بر عهده اعضای گروه‌های شرکت کننده در مسابقه خواهد بود.
مشاوران انرژی و محیط‌زیست و هم‌چنین مشاوران کسب‌وکار از ابتدای خردادماه تا پایان تیرماه (هم‌زمان با پایان مهلت ثبت‌نام) و پس از تأیید ایده اولیه، در کنار گروه‌های شرکت‌کننده خواهند بود. مشاوران کامپیوتر نیز پس از تأیید مهارت شرکت‌کنندگان در زمینه کدنویسی اندروید و یا ios تا پایان مردادماه (پایان مهلت ارسال نسخه اپ) به گروه‌های شرکت‌کننده راهنمایی خواهند داد.
اسامی مشاوران هادی مسابقه اپ سبا به همراه رزومهٔ آن‌ها در ادامه قابل مشاهده است:
مشاوران حوزه انرژی:
فردین ترکفر – مشاور انرژی اپ سبا
فردین ترکفر
مرتضی محمودی – مشاور انرژی اپ سبا
مرتضی محمودی
محمدحسین علیئی – مشاور انرژی اپ سبا
محمدحسین علیئی
محسن احمدی – مشاور انرژی اپ سبا
محسن احمدی
مشاوران حوزه محیط زیست:
توحیدی
توحیدی
مشاوران حوزه کسب‌وکار:
وحید عطاری – مشاور کسب و کار و بیزینس اپ سبا
وحید عطاری
مهدی بیکی پور – مشاور کسب و کار و بیزینس اپ سبا
مهدی بیکی پور
مشاوران حوزه برنامه نویسی:
علی لطفی – مشاور فنی کامپیوتر برنامه نویسی موبایل اپ سبا
علی لطفی
محمدجعفر مشهدی – مشاور فنی کامپیوتر برنامه نویسی موبایل اپ سبا
محمدجعفر مشهدی
محمدحسین حامدی – مشاور فنی کامپیوتر برنامه نویسی موبایل اپ سبا
محمدحسین حامدی

مزایای شرکت در مسابقه

1452421060083_behineh1_45410-th3

عضو افتخاری مرکز نواوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست
تسهیل فرایند تجاری سازی اپ برتر
تخصیص مشاور هادی
گواهی حضور در مسابقه

زمان‌بندی

۱۰ اسفند ۹۴

۸ اردیبهشت ۹۵
اتمام مهلت ثبت‌نام مجازی بوفه اپ سبا

۹ اردیبهشت ۹۵
اتمام مهلت ثبت‌نام فرد

۱۰ اردیبهشت ۹۵
برگزاری بوفه اپ سبا

بهار ۹۵
برگزاری کارگاه‌های آموزشی

۱ خرداد ۹۵
آغاز اختصاص مشاوران انرژی، کسب‌وکار و کامپیوتر به تیم‌ها

تابستان ۹۵

۳۱ تیر ۹۵
اتمام مهلت ارسال ایده

۳۱ تیر ۹۵
اتمام مهلت ثبت‌نام گروه

۳۱ تیر ۹۵
پایان زمان استفاده از مشاوران کسب‌وکار و انرژی

۳۱ مرداد ۹۵
پایان زمان استفاده از مشاوران کامپیوتر

۳۱ تیر – ۳۱ مرداد ۹۵
ارسال اپ نهایی

۹ و ۱۰ شهریور ۹۵
روز مسابقه

سؤالات متداول

آیا محدودیتی روی تعداد نفرات هر تیم وجود دارد؟
بله، تعداد نفرات گروه‌های شرکت‌کننده در مسابقه حداقل ۲ و حداکثر ۳ نفر خواهندبود. هر فرد فقط می‌تواند در یک گروه عضویت داشته‌باشد.

مالکیت معنوی اپ‌های نوشته‌شده به چه صورت خواهدبود؟
در رابطه با این موضوع به نکات زیر توجه نمایید:

از انجا که گروهها از ایده‌های خود و مراجع علمی شناخته شده استفاده می‌نمایند، مالکیت اپ توسعه داده شده برای اعضای گروه محفوظ خواهد بود.
نشر و استفاده از اپ در بازار و در هر سطحی؛ باید به اطلاعمرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست برسد و ذکر شود که این اپ در مسابقه اپ سبا توسط مرکز نوآوری و توسعه فناوری بهینه سازی انرژی و محیط زیست توسعه یافته است.
مرکز نواوری می‌تواند در راستای ارتقای سطح شرکت کنندگان در دوره‌های آتی، اپ های ارایٔه شده توسط گروه‌ها را پس از اتمام مسابقه جهت استفاده‌های آموزشی و پژوهشی و … پس از اطلاع به گروه و هماهنگی با آنها با ذکر نام گروه معرفی نماید.

آیا مسابقه فقط مخصوص دانش‌اموزان و دانشجویان است؟

خیر، ولی اعضا گروه‌های دانشجویی باید حتماً دانشجو و یا فارغ‌التحصیل (حداکثر ۵ سال از تاریخ فارغ‌التحصیلی گذشته‌باشد) باشند. تنها دانشجویان مقاطع تحصیلی دانشگاه‌های رسمی مورد تأیید وزرات علوم، تحقیقات و فناوری می‌توانند در این مسابقه شرکت نمایند.

معیارهای امتیازدهی مسابقه چیست؟

داوری برای انتخاب اپلیکیشن برتر، در سه بخش کلی انرژی، نرم افزار و تجاری سازی انجام می‌پذیرد. برای اطلاع از جزئیات داوری، به دفترچه مسابقه مراجعه نمایید.

1952237

برخی سؤالات متداول

مرکز نوآوری و توسعه فناوری چیست؟
این مرکز که زیرنظر ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور مشغول به فعالیت است، برآن شده است که ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه و فناورانه در حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست را مورد حمایت فنی و تجاری قرار دهد.

چگونه ایده/ طرح نوآورانه خود را ثبت کنیم؟
بدین منظور می‌توانید در قسمت “ثبت ایده” و بعد از ثبت نام و دریافت رمز عبور و کاربری، اطلاعات مربوط به خود و طرحتان (شایان ذکر است تنها طرح‌های زمینه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مورد نظر است) را ثبت نمایید. بعد از بررسی از طریق کارشناسان مرکز نوآوری طرح شما تحت داوری قرار می‌گیرد. در صورتیکه طرح شما پتانسیل لازم برای اجرایی شدن را داشته باشد، وارد مراحل بعدی خواهید شد که از طریق مرکز نوآوری به شما اطلاع رسانی خواهد شد.

مسابقات نوآوران انرژی و محیط زیست چیست؟
مرکز نوآوری در کنار سایر مأموریت‌ها و اهداف خود، به برگزاری مسابقات سالانه نوآوران انرژی و محیط زیست در سطح ملی می‌پردازد. هدف از برگزاری این مسابقات شناسایی نوآوری‌ها در حوزه بهینه سازی انرژی و محیط زیست است.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.