لوگو شرکت دانش بنیان ایران

شرکت های دانش بنیان و بورس

حمایت صندوق های جسورانه از شرکت های دانش بنیان در بورس

زهرا سعیدی مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، صندوق های جسورانه ۷ئ-بازار سرمایه را راهکاری برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در بورس دانست و گفت:

 “بازار سرمایه می تواند نقش موثری در تامین مالی شرکت های دانش بنیان با تکنولوژی بالا داشته باشد.”

باید در نظر داشته باشیم که اقتصاد ایران بیمار است و مشکلات بسیاری پیش دارد و با وجود این مشکلات، بورس توانسته عملکرد خوبی داشته باشد؛ این در حالی است که با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور، در سازمان بورس نیز به مانند سایر سازمانها و وزارتخانه های اقتصادی مشکلاتی وجود دارد؛ اما می توان گفت که یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد کشور است و در این راستا می توان از ظرفیت صندوق های جسورانه  استفاده کرد.

زهرا سعیدی با تاکید بر لزوم تقویت ظرفیت های بورس به منظور رفع مشکلات، ادامه داد:

“بورس های کالا، اوراق بهادار، انرژی و فرابورس از ظرفیت های بازار سرمایه کشور محسوب می شوند و صنایع مختلفی در بازار سرمایه حضور دارند؛ به همین دلیل تقویت بورس یکی از راهکارهای اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی کشور است

و در این راستا باید از لحاظ تأمین سرمایه و تسهیل سرمایه گذاری، شرایط را برای آن فراهم کرد.”

شرکت های دانش بنیان و بورس


بیشتر بدانید:

فهرست شرکت های دانش بنیان 

راهکارهای اخذ مجوز دانش بنیان 


اقتصاد دانش بنیان و افزایش شغل

وی ضمن تاکید بر نقش موثر بورس بر اشتغال زایی و جذب نقدینگی خاطرنشان کرد:

” ازطریق بازار سرمایه می توان شرایط را برای جذب نقدینگی های خارجی فراهم کرد؛ در این راستا سازمان بورس اقدام به حمایت از شرکت های دانش بنیان داشته و توجه به اینکه اقتصاد دانش بنیان از الزامات نیل به اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی است، می تواند در رشد اشتغال زایی تاثیر جدی داشته باشد.”

وی با بیان اینکه حمایت از شرکت های دانش بنیان می تواند زمینه تجاری سازی در حوزه فناوری های نو با ارزش افزوده بالا را فراهم کند گفت:“در این زمینه بورس باید نقش خود را پر رنگ تر کند و قوی تر ظاهر شود. اقتصاد دانش بنیان متاثر از تولید، توزیع و کاربرد دانش است و به نوآوری و فناوری توجه دارد واگر ما بتوانیم به وسیله این شرکت ها، تولید ثروت کرده؛ یکی از راه های کاهش اتکا به نفت و اقتصاد تک محصولی را فراهم می کنیم.”

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تأکید رهبر انقلاب بر نیاز صنایع بزرگ به حوزه دانش بنیان

وی خاطر نشان کرد:

“بورس تنها سازمانی نیست که باید از شرکت های دانش بنیان در بورس حمایت کند ؛ بلکه تمامی سازمان هایی که توانایی ایفای نقش در این مهم را دارند باید کار خود را به نحو احسن انجام دهند .”

  • تسهیل ارتباط شرکت های دانش بنیان با بازار سرمایه

این نماینده تاکید کرد:” باید شرایطی فراهم شود که به خوبی از ظرفیت های بورس در این زمینه استفاده شود و در زمینه تبادلات با کشورهای دیگر نیز بتوانیم از این ظرفیت ها استفاده کنیم. همچینین لازم است تا  زیرساخت های لازم برای تسهیل ارتباط شرکت های دانش بنیان در بورس با بازار مستحکم شود .”

  • هدف صندوق های جسورانه

صندوق های جسورانه با هدف جمع‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و همچنین سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش بنیان نوپا با فناوری بالا ودارای ظرفیت رشد سریع تشکیل شده و هدف آن کسب بیشترین بازده اقتصادی دربرابر پذیرش ریسک بالا است.

  • اهمیت بازار بورس برای مردم

به گفته بسیاری از کارگزاران و کارشناسان اقتصادی، مردم منتظر سود بالای این شرکت‌ها در بورس باشند. این یک فرصت بسیار مهم برای کسانی است که می‌خواهند در این بازار سهام داری کنند. باید پذیرفت که بازار آینده متعلق به شرکت‌ های دانش‌ بنیان و صنایع کوچک و متوسط خواهد بود.  سهم ‌های این مجموعه در بورس ارزنده و معتبر ارزیابی می ‌شوند و  بسیاری از آن‌ها بر مدار سوددهی هستند. در حال حاضر بیش از ۳۰ شرکت دانش ‌بنیان در بازارهای مختلف بورس و فرابورس پذیرش شده و سهام آن ‌ها در بازار معامله می ‌شود و  به زودی ۲۶۰ شرکت دیگر نیز وارد بازار سرمایه می ‌شوند تا بورس پیوند دهنده بین علم و ثروت باشد و ارزش ‌های واقعی در بازار سرمایه معامله ‌شود.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تولید داروهای کمیاب توسط شرکت های دانش بنیان

به گفته کارشناسان هر چند اگر بتوانیم تأمین مالی مناسبی برای محققان جوان و شرکت ‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه داشته باشیم، کمک شایانی به اقتصاد کشور کرده‌ایم، اما باید متذکر شد که ارزش واقعی بسیاری از سهام شرکت ‌های دانش ‌بنیان قابل قیمت ‌گذاری نیست، اما بورس فرصتی است که این شرکت‌ ها تأمین مالی شوند، شرکت ‌هایی که به منابع طبیعی ارزش ‌های ملی توجه دارند و از طریق این اقدام‌ های سودآوری به دست می ‌آورند، در این میان برد از آن کسانی است که این بازار را زودتر از دیگران دریابند.

شرکت های دانش بنیان و بورس

سال ۹۹ سالی است پر از فرصت‌ها و تهدیدها که می ‌توانید آن را دریابید. تصمیمات کلان اقتصادی از جمله:

  • عملیات بازار باز و انتشار اوراق‌قرضه
  • کاهش نرخ سود بانکی
  • عرضه گسترده سهام شرکت ‌های دولتی

در بورس نتیجه ‌ای جز ورود هر چه بیشتر نقدینگی در بازار سهام ندارد. آن‌طور که بورسی ‌ها اعلام کردند در غیرحرفه ‌ای‌ترین خرید ها در بازار بورس ایران، افراد سه برابر  بازار ارز و دو برابر بازار طلا سود کردند و حرفه ‌ای‌ها نیز سود های هزار درصدی و حتی بالاتر برداشت کردند. به گفته احمد جانجان، کارشناس و تحلیلگر بورس در بورس کالا حتی گاه بالای ۱۰۰درصد سود داده است.

۲.۷/۵ - (۶ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.