لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بخشنامه معافیت مالیاتی ۲۴۰۱ شرکت دانش بنیان ابلاغ شد

شرکت های دانش بنیان در سال ۱۳۹۵ نیز معافیت مالیاتی دریافت کردند

رییس سازمان امور مالیاتی کشور، در خصوص اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان ، طی بخشنامه شماره ۲۰۰/۹۶/۱۰۷ که به ادارات کل امور مالیاتی ارسال شده است، اسامی شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی سال ۹۵ شده اند را ابلاغ نمود.

دریافت بخشنامه و لیست شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی

شرایط شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی

شرکت ها و موسساتی که مشمول قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان باشند، می توانند از معافیت مالیاتی استفاده نمایند. این شرکت ها و موسسات باید بعنوان دانش بنیان تولیدی و یا دانش بنیان نوپا تایید شده باشند.

این شرکت ها و موسسات، تنها می توانند برای کالاهای دانش بنیان خود معافیت مالیاتی دریافت نمایند. به عنوان مثال:اگر شرکتی دارای ۵ محصول باشد که ۲ محصول آنان به عنوان دانش بنیان تایید و ۳ محصول دیگر ایشان مردود شده باشد، این شرکت تنها برای ۲ محصول تایید شده می تواند تا ۱۵ سال معافیت مالیاتی دریافت نماید.

اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان

 

فرآیند اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان

هر ساله در سه ماهه اول، ارزیابی هایی تحت عنوان “ارزیابی مالیاتی” از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری صورت می پذیرد. البته این موضوع برای شرکت هایی که مستقر در پارک های علم و فناوری هستند، اندکی متفاوت است. ارزیابی این شرکت ها توسط پارک های علم و فناوری در همان زمان صورت می گیرد و کالاهایی که داخل پارک علم و فناوری هستند از طریق معافیت پارک ها و کالاهای دانش بنیانی که خارج از پارک علم و فناوری تولید می گردند، از طریق دانش بنیان و معاونت علمی ریاست جمهوری معافیت خواهند گرفت. در این ارزیابی ها محصولات از نظر فنی بررسی می شوند و در کنار آن مهمترین بخش این ارزیابی که یافتن نام های تجاری جدید است، صورت می پذیرد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   گردش مالی شرکت های دانش بنیان

سقف ریالی اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی می توانند بدون سقف، معافیت مالیاتی دریافت کنند. این بدان معناست که اینگونه شرکت ها برای فروش کالاهای دانش بنیان خود مالیاتی به دارایی پرداخت نمی کنند. مبلغ معافیت مالیاتی این شرکت ها باید به دو بخش مساوی تقسیم گردد. ۵۰% میزان معافیت مالیاتی باید صرف افزایش سرمایه شرکت شود و ۵۰% مابقی باید در تحقیق و توسعه هزینه گردد.

همانطور که در قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان عنوان شده است، شرکت ها و موسسات می توانند حداکثر ۱۵ سال از حمایت معافیت مالیاتی استفاده نمایند.

لیست شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی

شرکت هایی که سال مالی آنها آخر اسفندماه نیست باید چه کنند

شرکت ها و موسسات عموما پایان سال مالی خود را پایان سال شمسی قرار می دهند و این بدان معناست که باید اظهارنامه خود را نهایتا تا ۴ ماه شمسی پس از آن به سازمان امور مالیاتی ارائه نمایند. در این میان شرکت هایی وجود دارند که پایان سال مالی خود را به زمان دیگری موکول کرده اند. مثلا شرکت هایی که واردات و صادرات انجام می دهند به جهت پایان سال میلادی، عموما پایان آذرماه را برای خود انتخاب کرده اند. که نهایتا تا پایان فروردین ماه سال بعد باید اظهارنامه مالیاتی خود را به دارایی ارائه دهند.

در حال حاضر تدابیر خاصی جدای از سایر شرکت ها اندیشیده نشده و شاید هم نیازی نباشد زیرا که تا حدود ۷-۸ ماه پس از ارسال اظهارنامه، ممیز دارایی برای وارسی حساب ها به شرکت ها مراجعه می کند. در این زمان درصورت نیاز ارزیابی مالیاتی انجام شده است. در جلسات ارزیابی مالیاتی، تمامی محصولات جدید و نام های تجاری چک می شود و بازخورد آنها به معاونت علمی ریاست جمهوری ارائه می گردد. سپس معاونت علمی موارد را جهت اقدام عملی و اعمال معافیت، به سازمان امور مالیاتی ابلاغ می گردد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   سرپرست جدید مرکز شرکت‌ ها و موسسات دانش‌ بنیان معاونت علمی

در ادامه تصویر نامه ی معاون علمی ریاست جمهوری (جناب آقای دکتر ستاری) به وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی (جناب آقای دکتر کرباسیان) آمده است.

اعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیاناعطای معافیت مالیاتی به شرکت های دانش بنیان

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.