لوگو شرکت دانش بنیان ایران

ارزیابی دانش بنیان

معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری در راستای ارزیابی و بررسی صلاحیت شرکت ها و موسسه های دانش بنیان و همچنین نظارت بر فعالیت آن ها، اقدام به ایجاد “کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا” کرده است. ریاست این کارگروه را دکتر محمدصادق خیاطیان بر عهده دارد. فعالیت اصلی این کارگروه اصلاح روش ارزیابی شرکت های دانش بنیان است .

کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای ارزیابی و بررسی صلاحیت شرکت ها و موسسه های دانش بنیان و همچنین نظارت بر فعالیت آن ها، اقدام به ایجاد “کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا” کرده است. ریاست این کارگروه را دکتر محمدصادق خیاطیان بر عهده دارد. فعالیت اصلی این کارگروه اصلاح روش ارزیابی شرکت های دانش بنیان است . تصویب آیین نامه های بررسی و ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرای این قوانین، از دیگر مسئولیت ها و وظایف این کارگروه است.

ارزیابی دانش بنیان
نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان

کارگزاران ارزیابی دانش بنیان

در راستای ارزیابی و بررسی شرکت های و موسسات دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارشناسان و کاراگزارانی را مشخص کرده است تا با حضور در شرکت ها و موسسات در اقصی نقاط کشور اقدام به ارزیابی و بررسی صلاحیت متقاضیان نمایند. متقاضیان می بایست توجه داشته باشند که تنها کارشناسانی که نام آن ها در لیست تایید شده معاونت درج شده است، می توانند شرکت های دانش بنیان را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد. همچنین شرکت ها و موسسه های متقاضی در جریان باشند که  نیازی به پرداخت هزینه به این افراد نیست و هزینه های کارگزاری از سوی معاونت تامین شده است.

معیارهای ارزیابی شرکت ها، کالا ها و خدمات دانش بنیان:

شرکت های متقاضی باید به نکات زیر توجه نمایند و در نظر داشته باشند که محصولات و کالای های عرضه شده، می بایست تمامی این خصوصیات را در بر داشته باشد. میزان فناوری استفاده شده در کالا یا محصول باید در سطح بالا و تا متوسط به بالا باشد، به بیانی دیگر دانش فنی مورد استفاده در تولید کالا، محصول یا نمونه آزمایشگاهی، دارای پیچیدگی های فنی و اصطلاحا – های تک ((high tech))-  باشد. به گونه ای که این سه ویژگی در آن ها وجود داشته باشد:

  • نسخه برداری و بازتولید کالا یا محصول، به سبب پیچیدگی های فنی سخت باشد .
  • دستیابی به پیچیدگی ها فنی، در گرو داشتن یک گروه متخصص توسعه و تحقیق باشد.
  • در محصول یا کالا تولیدی، ویژگی و کارکرد خاص و پیچیده ای ایجاد کرده باشد.

مرحله تولید
طراحی بر پایه تحقیق و توسعه
انتقال فناوری به همراه ایجاد تغییرات بنیادین
مرحله تولید

کالاهای ارایه شده، می بایست در فرآیند تولید باشند و یا حداقل، در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشند. در مورد ارایه خدمات نیز، با اسنادی مبتنی بر فروش این خدمات وجود داشته باشد.

طراحی بر پایه تحقیق و توسعه

شرکت ها و موسسات متقاضی دانش بنیان می بایست طراحی و روند چشمگیری بر پایه فعالیت های پژوهشی و علمی، حداقل در یکی از موارد مطرح شده دارا باشند.

  • طراحی بخش هایی از ارایه خدمت یا تولید محصول که علاوه بر داشتن شرط سطح بالای  فناوری، ۳۰٪  از قیمت تمام شده آن، ناشی از این بخش ها باشد.
  • طراحی یکپارچه سازی کالا ها و خدمات. فعالیت هایی که صرفا مونتاژ هستند، این بند را شامل نمی شوند.
  • ساختار طراحی فرآیند و یا تجهیزات تولید کالا و محصول، با در نظر گرفتن شرط پیچیدگی آن ها.

با توجه به مواردی که در بالا ذکر شده است، این فرآیند تولید و یا ارایه خدمات و محصول، حتما باید به یکی از روش زیر انجام شود:

  • طراحی داخلی: به این معنی که طراحی انجام شده در فرآیند تولید کالا و یا ارایه خدمات و محصول، مبتنی بر فکر و اندیشه و گروه تحقیق و توسعه شرکت متقاضی شکل گرفته باشد.
  • مهندسی معکوس: طراحی به وجود آمده، حاصل تلاش های تیم تحقیق و توسعه در راستای رمز گشایی و یافتن پیچیدگی های یک کالا و یا محصول در جهت بازتولید باشد که قبلا در کالا و یا محصول دیگری به کار گرفته شده است.

انتقال فناوری به همراه ایجاد تغییرات بنیادین

شرکت یا موسسه متقاضی از روش انتقال فناوری با بهره گیری از راهکار هایی چون، انتقال فناوری از مجموعه های بیرون از شرکت، از طریق خرید حق مالکیت (لیسانس)، کلید در دست، خرید تجهیزات، دریافت آموزش از شرکتهای دارنده دانش فنی، مهندسی معکوس و… وارد کشور کرده است. در ادامه این مسیر، با به کارگیری تیم تحقیق، طراحی و توسعه موفق به ایجاد تغییرات بنیادین در فرآیند تولید کالا و ارایه محصول و خدمات شده است. لازم است که متقاضیان به دانش فنی و منطق طراحی توجه داشته باشند.

درخواست مشاوره رایگان

( جهت دریافت مشاوره رایگان از گروه دانش بنیان کلیک کنید. )

پکیج های مشاوره شبکه دانش بنیان ایران

فرم درخواست مشاوره

جهت هماهنگی برای جلسه مشاوره آنلاین یا حضوری لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره درج شده تماس بگیرید.

۵/۵ - (۹ امتیاز)

‫7 نظر

  • امید گفت:

    سلام این نحوه کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان به چه صورته و چه معیارهایی برای ارزیابی شرکت ها در نظر گرفته شده میشه شرکت خصوصی هم دانش بنیان بشه؟

  • حسین دقت گفت:

    ما یک شرکت تولید کننده استابیلیزر های صنعتی هستیم
    چطور میتونیم برای دریافت تاییدیه دانش بنیان اقدام کنیم؟

  • Ali گفت:

    با عرض سلام. اعضای کارگروه ها را از کجا می توان دید؟

    • جواد رشیدی خواه از شرکت نواوران تجهیزات پزشکی سرب سبک گفت:

      سلام اینجانب جواد رشیدی خواه هستم از شرکت تجهیزات پزشکی نواوران سرب سبک ،پس از ۱۳سال تحقیق پارچه ای از جنس سرب را تولید کردیم تاییدیه از انرژی اتمی،تاییدیه از ازمایشگاه اداره استاندارد تجهیزات پزشکی،ثبت اختراع،تاییدیه اختراع از پژوهشگاه صنعتی ایران با ارزیابی ۶نمره از ۱۰ نمره ،قرارداد فروش انحصاری با شرکت چند ملیتی تراست خاورمیانه برای ۶ماه ،تاییدیه کتبی از مراکز تصویر برداری ،مجوز پارک علم و فناوری ،از جمله مدارک محصول ما بوده و در این راستا بدنبال ثبت پتنت و گرفتن استاندارد سی ای اروپا هستیم و برای این دو منظور و کمک هزینه های این دو مورد باید دانش بنیان باشیم اقدام کردیم و تمامی مدارک بارگزاری کردیم متاسفانه کارشناسانی که مورد ما رو ارزیابی کردند هیچگونه تخصص و اشنایی با موضوع نداشته اکثرا از شرکت های نوپا هستن که طی چند سال اخیر دانش بنیان شدن ، و در حال حاضر ارزیابی شرکت ها رو به عهده گرفتن و همه کمتر از ۳۰سال . شما در توضیحات ادعا کردید که تیم‌کارگروه ارزیابی دانش بنیان همه از بازرسان اسبق بودن در صورتیکه اکثریت این تیم کمتر از ۳۰سال هستن. و بتازگی تیم سر گروه در حال دادن تغییرات قوانین و مبانی و معیارهای و شرایط دانش بنیان هستن . سوال من این‌چرا باید ارزیابی شرکت ها به عهده افراد ذی‌صلاح نباشند و از تجربه و دانش کافی برخوردار نباشند . چرا نباید از نظریات و تجربیات اساتید دانشگاه علوم پزشکی برای رد ویا تایید کار ما استفاده شود ، از برنامه میدان از ما دعوت کردن قطعا من به عنوان مدیر عامل شرکت به این ضعف اشاره خواهم کرد .

  • Ali گفت:

    با عرض سلام. اعضای کارگروه ها را از کجا میتوان دید؟

  • محمود یاوری گفت:

    عرض سلام و ادب
    اینجانب محمود یاوری ساکن کشور کانادا متقاضی ایجاد شرکت دانش بنیان تولید سنگ های تراشیده، فوم های سه بعدی و … با استفاده از ربات هستم. این موضوع کاری از دانش پیشرفته رباتیک و کنترل اسپیندل انجام می‌گیرد . لطف با بنده از طریق واتس اپ در تماس باشید
    ممنون

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
    جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.