لوگو شرکت دانش بنیان ایران

آیا شرکت های دانش بنیان از مالیات معاف هستند؟

 
آیا شرکت های دانش بنیان از مالیات معاف هستند؟

شرکت ها و موسساتی که مشمول قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان باشند، می توانند از معافیت مالیاتی دانش بنیان استفاده نمایند. این شرکت ها و موسسات باید به عنوان تولید دانش بنیان یا دانش بنیان نوپا نوع ۱ تایید شده باشند.
تنها محصولات دانش بنیان می توانند معاف از مالیات شرکت های دانش بنیان شوند.

معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان

فرآیند اعطای معافیت مالیاتی دانش بنیان

فرآیند اعطای معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان

هر ساله در سه ماهه اول، ارزیابی هایی تحت عنوان “ارزیابی مالیاتی” از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری صورت می پذیرد. البته این موضوع برای شرکت هایی که مستقر در پارک های علم و فناوری هستند، اندکی متفاوت است. ارزیابی این شرکت ها توسط پارک های علم و فناوری در همان زمان صورت می گیرد و کالاهایی که داخل پارک علم و فناوری هستند از طریق معافیت پارک ها و کالاهایی که دانش بنیان هستند و خارج از پارک علم و فناوری تولید می گردند، از طریق دانش بنیان و معاونت علمی ریاست جمهوری معافیت خواهند گرفت. در این ارزیابی ها محصولات از نظر فنی بررسی می شوند و در کنار آن مهمترین بخش این ارزیابی که یافتن نام های تجاری جدید است، صورت می پذیرد.
منظور از نام تجاری، نام و یا نام های مختلف محصول است که در ستون “شرح کالا و خدمات” در فاکتور فروش و یا اعلام صورت وضعیت خود در اسناد حسابداری ثبت می نمایید.

 شیوه تکمیل اظهارنامه مالیات شرکت های دانش بنیان

دریافت معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان برای محصولات جدید

شرکت دانش بنیانی که دارای محصولات جدید باشد و یا زیر محصول هایی جدید تولید کرده و به فروش رسانده باشند، به جهت افزودن این محصولات به لیست کالاهای خود می تواند در اوایل بهمن ماه همان سال مالی با ارسال نامه ای به دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان، به شماره ۸۳۵۳۳۳۳۳-۰۲۱ فکس نموده و در آن نامه تقاضای ارزیابی مالیاتی نمایید.
البته این موضوع به طور اتوماتیک صورت خواهد گرفت ولی از طریق ارسال فکس و پیگیری موضوع از دبیرخانه با شماره تلفن ۸۳۵۳۳۰۳۰-۰۲۱ می توانید به کار خود سرعت ببخشید.

دریافت معافیت مالیاتی برای محصولات جدید

سقف ریالی اعطای معافیت مالیاتی

سقف ریالی اعطای معافیت مالیاتی دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی دانش بنیان می توانند بدون سقف، معافیت مالیاتی دریافت کنند. این بدان معناست که اینگونه شرکت ها برای فروش کالاهای دانش بنیان خود مالیاتی به دارایی پرداخت نمی کنند. مبلغ معافیت مالیاتی این شرکت ها باید به دو بخش مساوی تقسیم گردد. ۵۰% میزان معافیت مالیاتی باید صرف افزایش سرمایه شرکت شود و ۵۰% مابقی باید در تحقیق و توسعه هزینه گردد.
همانطور که در قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان عنوان شده است، شرکت ها و موسسات می توانند حداکثر ۱۵ سال از حمایت معافیت مالیاتی استفاده نمایند.


شیوه تکمیل اظهارنامه مالیات شرکت های دانش بنیان

شرکت هایی که از معافیت مالیاتی دانش بنیان و هر گونه معافیت و بخشودگی می خواهند استفاده نمایند، باید به وظایف قانونی خود عمل نمایند. این بدان معناست که اینگونه شرکت ها باید اظهارنامه، دفاتر قانونی و سایر مدارک حسابداری را به دقت تکمیل کرده و در زمان های مقرر تسلیم سازمان های مربوطه نمایند.
در اظهارنامه مالیاتی، بخش هایی هست که به درآمد ها و هزینه های معاف از مالیات می پردازد که از آن طریق سود معاف از مالیات را حساب کند.

 

  • در ابتدای تکمیل اظهارنامه در بخش “الف” سوالی پرسیده شده است مبنی بر آنکه “آیا در دوره مالی مربوطه دارای معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی می باشد؟” در پاسخ به این سوال باید گزینه بله را انتخاب کنید.
  • در جدول ۶ درآمد ها و هزینه های معاف را باید وارد کنیم. دقت داشته باشید که درآمدها و هزینه ها صرفا برای کالاها و خدمات دانش بنیان باید در این بخش وارد شود.
  • در بخش های مختلف اظهارنامه، موارد معاف و مشمول مالیاتی مورد پرسش قرار گرفته است. دقت شود که اعداد معاف و مشمول با جمع فروش همخوانی داشته باشد.

شرکت هایی که سال مالی آنها آخر اسفندماه نیست باید چه کنند

شرکت ها و موسسات عموما پایان سال مالی خود را پایان سال شمسی قرار می دهند و این بدان معناست که باید اظهارنامه خود را نهایتا تا ۴ ماه شمسی پس از آن به سازمان امور مالیاتی ارائه نمایند. در این میان شرکت هایی وجود دارند که پایان سال مالی خود را به زمان دیگری موکول کرده اند. مثلا شرکت هایی که واردات و صادرات انجام می دهند به جهت پایان سال میلادی، عموما پایان آذرماه را برای خود انتخاب کرده اند. که نهایتا تا پایان فروردین ماه سال بعد باید اظهارنامه مالیاتی خود را به دارایی ارائه دهند.
در حال حاضر تدابیر خاصی جدای از سایر شرکت ها اندیشیده نشده و شاید هم نیازی نباشد زیرا که تا حدود ۷-۸ ماه پس از ارسال اظهارنامه، ممیز دارایی برای وارسی حساب ها به شرکت ها مراجعه می کند. در این زمان درصورت نیاز ارزیابی مالیاتی انجام شده است. در جلسات ارزیابی مالیاتی، تمامی محصولات جدید و نام های تجاری چک می شود و بازخورد آنها به معاونت علمی ریاست جمهوری ارائه می گردد. سپس معاونت علمی موارد را جهت اقدام عملی و اعمال معافیت، به سازمان امور مالیاتی ابلاغ می گردد.

شرکت هایی که سال مالی آنها آخر اسفندماه نیست باید چه کنند
۴.۸/۵ - (۲۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.